У Дніпровському районі активно демонтують самовільно встановлені споруди

07.07.2021 15:45

Сьогодні вдосвіта з проспекту Металургів (будинки №№ 12 та 14) за рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради про усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя прибрали малі архітектурні форми, розміщені без дозвільних документів.

Після набрання чинності рішень представники Дніпровської райадміністрації розклеїли на дані об’єкти повідомлення про необхідність здійснення самостійного демонтажу, але ні у визначений термін, ні пізніше їх власники не вжили потрібних заходів.

Роботи з демонтажу проводились о 4-й годині ранку задля недопущення транспортного колапсу, оскільки проспект Металургів є однією з центральних магістралей міста.

Для демонтажу залучили комунальне підприємство «Побутовик» та важку техніку підрядної організації. Супровід до місця зберігання об’єктів, а також перекриття вулиць для забезпечення додержання норм Правил дорожнього руху та громадського порядку здійснювало Управління патрульної поліції в місті Запоріжжі.

Загалом на території міста Запоріжжя демонтовано понад 300 самовільно розміщених об’єктів (юніпаркери, малі архітектурні форми, тимчасові споруди, кіоски, навіси, паркани, гаражі тощо). З початку 2021 року на території Дніпровського району виконано демонтаж понад 30 «нелегальних» споруд.

Роботи з ліквідації самовільно розміщених об’єктів триватимуть і надалі.