У Запоріжжі проводять рейди проти стихійної торгівлі

08.07.2021 11:37

Сьогодні, 8 липня, черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею відбувся у Вознесенівському районі. У процесі ліквідації несанкціонованої торгівлі взяли участь представники районної адміністрації, поліції, а також громадських формувань Вознесенівського району.

Цього разу учасники рейду проінспектували так звану «стометрівку» - відрізок вулиці Сталеварів від пр. Соборного до вул. Незалежної України, що у центрі міста. Тут свою діяльність розгорнули одразу кілька торгових точок.

Як повідомив заступник голови Вознесенівської райадміністрації Єгор Демчевський, у Вознесенівському районі зафіксовано найменше випадків стихійної торгівлі та порушень правил благоустрою. У ході рейдів не тільки здійснюються перевірки, а й пропонується таким торговцям альтернатива.

- На наших комунальних ринках є багато вільних місць, вони наразі заповнені приблизно на 50%. Ми всім суб’єктам господарювання, які бажають у рамках законодавства здійснювати торгівлю, пропонуємо місця на ринках. Також є можливість оформити у районних адміністраціях місця виїзної торгівлі дрібнороздрібної мережі, - додав Єгор Демчевський.

Оскільки реалізація товарів здійснювалася без відповідних дозвільних документів, поліцейські склали два адмінпротоколи на суб’єктів господарювання за статтею 152 КУпАП, санкція котрої передбачає стягнення штрафу до 1700 грн. Вони будуть розглянуті на найближчому засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

Нагадаємо, торгівля у не відповідних місцях може нанести чималу шкоду здоров’ю. Лабораторні дослідження якості продуктів проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках і на комунальних ринках міста, що є однією з гарантій відповідності товару санітарним нормам і безпеки для покупців.