У Хортицькому районі триває плановий покіс трав та боротьба з карантинними рослинами

08.07.2021 11:30

Підрядники викошують карантинні трави у зоні так званих «білих плям» - це ті ділянки, що не перебувають на балансі жодного з комунальних підприємств, не належать ані КРБП «Зеленбуд», ані іншим організаціям, і потрапляють у зону відповідальності районної адміністрації. Бур’яну позбавляються механічним способом за допомогою мотокіс.

- Укладено договір обробити площу біля 80 га на суму близько 2 млн грн. Підрядна організація працює щоденно. Звертаємо увагу і на дзвінки, що надходять від жителів району на телефонну «гарячу лінію» та міський контакт-центр «15-80». Покіс трави – це один з елементів комплексної роботи з благоустрою, необхідний для збереження охайного і впорядкованого стану вулиць. Тому в районі щодня йдуть роботи з покосу трави та карантинної рослинності, які триватимуть до осені, - зазначив голова Хортицької районної адміністрації Олександр Пшеничний.

Адміністрація району звертається до всіх керівників підприємств та організацій, суб'єктів господарської діяльності різних форм власності з проханням підтримувати належний санітарний та естетичний стан території, своєчасно скошувати траву, бур'яни на прилеглих та закріплених ділянках.