За останні півроку запорізький контакт-центр «15-80» прийняв більше 83 тисяч звернень

14.07.2021 13:30

Тематика дзвінків різноманітна, але левова частка – 87% - стосується сфери житлово-комунального господарства: стану інженерних мереж, електропостачання, експлуатації й ремонту житлових багатоповерхівок, а також прибудинкових територій. Крім того, операторами було надано понад 55 тисяч консультацій за різними напрямками.

Як розповіла начальниця підрозділу контакт-центру «15-80» Світлана Продайко, міський контакт-центр співпрацює з більш ніж 40 виконавцями робіт і надавачами послуг різних форм власності - керуючими компаніями, інспекціями, районними адміністраціями, департаментами та управліннями.

- Для вирішення нагальних питань контакт-центр «15-80» також співпрацює з управлінням Національної поліції, управлінням СБУ у Запорізькій області, управлінням ДСНС, патрульною поліцєю, а також ПАТ «Запоріжгаз» та ПАТ «Запоріжжяобленерго», - додала Світлана Продайко.

Міський контакт-центр працює цілодобово. Подати заявку мешканці можуть онлайн – зареєструвавшись в «Особистому кабінеті» на порталі «15-80». Таким чином інформація про проведення у будинку планових робіт, терміни їх виконання, заплановане відключення водопостачання тощо надходитиме заявникові в автоматичному режимі. Оформити заявку можна й зателефонувавши за номерами телефонів: (061) 787-15-80, (050) 414-15-80, (067) 656-15-80.

- Оператор приймає дзвінок, збирає й обробляє необхідні персональні дані для оформлення звернення – це адреса, контактний номер телефону. Далі оператор обирає виконавця, до компетенції якого відноситься вирішення цього питання, і передає заявку для виконання. Налагоджено й зворотній зв'язок. Після усунення несправностей аналітичний відділ інформує про це заявника. Якщо останній підтверджує факт виконання робіт, то звернення закривається, якщо ж ні – повертається на доопрацювання, – зазначила начальниця відділу реєстрації звернень та зворотного зв’язку контакт-центру «15-80» Анастасія Гученко.

Крім того, минулоріч на базі контакт-центру «15-80» було впроваджено міський чат-бот «Назар», через який містяни можуть отримати інформацію про планові та аварійні відключення води, світла, газу чи опалення. Зв’язатися з «Назаром» можна через Viber чи Telegram. Для цього необхідно перейти за посиланням https://citybot.pro/citybot-nazar-zaporizhzhya та обрати зручний для користування месенджер.

Також з 11 червня на базі контакт-центру «15-80» КП «Центр управління інформаційними технологіями» запрацювала гаряча лінія, метою якої є прийом телефонних звернень до заступників міського голови. Так, за цей проміжок часу надійшло вже близько 60 телефонних дзвінків. Найпоширеніша тематика звернень – питання житлово-комунального господарства, інфраструктури, транспорту, поліпшення житлових умов, освіти та медицини.