У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою парків та скверів

15.07.2021 11:50

Так, у розпал літньої спеки в обласному центрі тривають роботи з поливу клумб, квітників та газонів. Сьогодні, 15 липня, працівники КП «Зеленбуд» зокрема попрацювали у Вознесенівському районі – почали вздовж бульвару Шевченка й продовжили маршрут далі до проспекту Соборного й парку Трудової Слави. У сезонних роботах задіяли поливальну машину.

Як розповіла заступниця директора КРБП «Зеленбуд» Валентина Дзюба, частота поливу газонів та клумб залежить від погодних умов. Цього літа у червні переважала прохолодна дощова погода, тож до активного поливу зелених насаджень на підприємстві вдалися тільки зараз.

- Акцентуємо увагу саме на поливі газонів, які минулоріч влаштували - як звичним способом, так і методом гідропосіву. Квітники й підвісні вазони таким чином намагаємося ще й удобрювати, адже разом з поливом вносяться корисні мікроелементи – добрива, - додала Валентина Дзюба.

Полив клумб здійснюється щоденно, переважно у першій половині дня. А от газони працівники підприємства намагаються зрошувати ближче до вечора, щоб волога в них збереглася до ранку наступного дня. Відтак поливальні машини працюють у кожному з районів міста. Крім того, для поливу зелених насаджень задіюють й поливальні водопроводи.

- Завдяки автоматичному поливу кущі, газони, дерева й квіти просто «оживають». Поливальна машина не дає такого ефекту, адже через свої габарити не скрізь може проїхати й охоплює меншу територію поливу. Під час реконструкції об’єктів до облаштування основного газону встановлюється вузол увімкнення\вимкнення цих автоматів. Таку систему зручно вмикати вночі, коли волога випарюється менш інтенсивно, - розповіла Валентина Дзюба.

У Запоріжжі такі система автополиву встановлені на проспекті Маяковського, Майдані Героїв, у сквері Піонерів, а також у сквері 30-річчя визволення України, що у Заводському районі.