Запорізький боксер виборов бронзову медаль на чемпіонаті Європи

15.07.2021 12:45

З 1 по 12 липня у Тбілісі проходив чемпіонат Європи з боксу серед юніорів. Запорізьку область на змаганнях представляли одразу чотири спортсмени. Наш земляк, вихованець СК «Мотор Січ» Єгор Кирилюс, дійшов до півфіналу та здобув бронзову нагороду. Про шлях до медалі та плани на майбутнє спортсмен розповів сьогодні, 15 липня, під час урочистого заходу у міськвиконкомі.

Четверо представників Запорізької області виступали у складі збірної України. На жаль, двоє боксерів не зуміли вибороти медалі. Владислав Передерій з Мелітополя у вазі 48 кг програв боксеру з Росії, а бердянський спортсмен Дмитро Міщенко (63 кг) роздільним рішенням суддів поступився грузину Мамуці Сартанії.

Найвищий результат продемонстрував мелітополець Олександр Зеленський, який у вазі +80 кг дістався до фіналу, де виборов друге місце. Бронзу здобув запоріжець Єгор Кирилюс. Підопічний тренера Івана Гриня дійшов до півфіналу, де у напруженій боротьбі, на жаль, поступився супернику.

- Тренер налаштовував так, що нікого не треба боятися. Ми всі на однаковому рівні. Найважче для мене було вийти у півфінал – це був бій із спортсменом з Туреччини. Перший раунд я програв, але завдяки словам тренера та власній мотивації все ж здолав суперника, - розповів Єгор Кирилюс.

На базі СК «Мотор Січ» Єгор тренується вже протягом 5 років. У 2019 році у тому ж Тбілісі молодий спортсмен вже входив до трійки найсильніших боксерів континенту.

- Сьогодні ми відзначаємо нашого земляка. На важливому чемпіонаті у своїй вазі 52 кг він здобув бронзу. Щиро хочу його привітати не лише з нагородою, а й з отриманням звання - за підсумками змагань Єгор Кирилюс виконав норматив майстра спорту України. Бажаю йому й надалі гідно представляти наше місто та країну. Золоті медалі – ще попереду, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк.