У Запоріжжі зростає кількість центрів масової вакцинації населення

15.07.2021 15:10

Так, з 26 червня у Запоріжжі розпочали роботу центри масової вакцинації населення проти вірусу COVID-19.

За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, центри масової вакцинації розташовуються на базі Центрів ПМСД: №1 (пр. Соборний, 88), №2 (вул. Авраменка, 4), №5 (вул. Запорозького козацтва, 25).

Центри вакцинації працюють з 09.00 до 15.00 у вихідні дні.

В Центрі ПМСД №10 відкрито Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплення) на базі Запорізького обласного центру молоді, який працює з 11.00 до 16.00 у вихідні дні.

З 17 липня з 10.00 до 18.00 у вихідні дні в торговому центрі «City Mall» (вул. Запорізька, 1Б) буде функціонувати Центр масової вакцинації населення проти COVID-19.

Крім того, на базі Центру ПМСД №8 (вул. Харчова, 8) функціонує Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплення) з 09.00 до 15.00 щосереди.

Вакцинуватись у Центрах може доросле населення міста за записом на вакцинацію через додаток «ДІЯ», через контакт-центр МОЗ, через реєстратури територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги або у свого сімейного лікаря.  Пріоритет у щепленнях надається літнім людям віком старше 60 років, або ж 18 – 59 років, які мають супутні захворювання.

З 1 липня можливо записатися на вакцинацію також через сайт департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, через сайт медичної інформаційної системи Helsi.me.

При зверненні до Центру вакцинації потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

У територіальних центрах первинної медико-санітарної допомоги є вся необхідна інформація щодо проведення вакцинальної кампанії та наявна навігація з розташування пунктів щеплення та Центрів вакцинації.

Мешканців Запоріжжя запрошують прийти до вищезазначених Центрів та захистити себе та своїх рідних від гострої коронавірусної хвороби COVID-19 шляхом вакцинації.