КП «Водоканал» відновлює дорожнє покриття після заміни ділянки водопроводу

15.07.2021 16:50

У Запоріжжі продовжується планова заміна мереж водопостачання. Так, один з об’єктів нещодавно закінчили по вул. Бєлінського, що в Комунарскому районі міста. Тепер тут відновлюють дорожнє покриття загальною площею майже 800 кв. метрів.

Водопровід, що розташований по вул. Бєлінського у Комунарському районі Запоріжжя, забезпечує питною водою близько 5 тис. абонентів приватного сектору.

Водопровід введено в експлуатацію в 1972 році, і останнім часом тут неодноразово траплялися аварійні пориви. Спеціалісти кажуть – труби сталеві, і вони вже давно зносилися. Через це кількість аварійних ситуацій останніми роками значно зросла. Виникнення витоків загрожує вимиванням ґрунту під проїжджою частиною дороги, що може призвести до провалів асфальтобетонного покриття та спричинити ДТП, а також загрожує вимиванням ґрунту з прибудинкової території приватного сектору та підтопленням житлових будинків.

Для забезпечення безперебійного постачання питною водою мешканців приватного сектору Комунарського району, зменшення втрат питної води внаслідок явних та прихованих витоків та з метою підвищення надійності системи водопостачання КП «Водоканал» виконало заміну  аварійної ділянки трубопроводу на площі 520 погонних метрів. Роботи проводили відкритим способом (з розкриттям ґрунту вздовж всієї ділянки трубопроводу).

- Ці роботи планові, виконали їх згідно з графіком. Розпочали заміну водоводу у середині травня. Протягом цього часу не залишали мешканців без води. І тільки під час переключення водогону в один з днів на пару годин тимчасово перекрили воду, попередньо організувавши її підвіз. У цілому ми завжди відновлюємо покриття, якщо проводимо заміну труб відкритим способом. Якщо це зелена зона, ми наново висаджуємо насадження. Якщо це асфальт, то вкладаємо новий, - розповів начальник управління з капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Ростислав Лапицький.

Роботи виконуються за оборотні кошти КП «Водоканал» силами підрядної організації шляхом прокладання нового поліетиленового трубопроводу діаметром 225 мм поруч зі старим з наступним переключенням абонентів на новий трубопровід. Його гарантія - понад 50 років.

Наразі роботи з заміни аварійної ділянки мережі водопостачання по вул. Белінського (від вул. Саперної до вул. Кедрової) проведені в повному обсязі, триває відновлення асфальтобетонного покриття на загальній площі близько 800 кв. м.

Всього з початку року КП «Водоканал» виконало заміну понад 21 км трубопроводів водопостачання та водовідведення, відновило після робіт 3200 кв. метрів асфальту.