У Комунарському районі триває заміна старого водопроводу

16.07.2021 15:10

Так, працівники КП «Водоканал» прокладають новий водогін методом санації, або як він ще зветься «труба в трубі». Нова поліетиленова труба діаметром 63 мм замінить стару чавунну на відрізку вул. Азовської – від вул. Кам’яної до вул. Броньової у селищі Першотравневому.

Стару трубу діаметром 100 мм тут проклали ще в 1946 році. Термін її придатності збіг, тож траплялися часті пориви. Так, протягом двох попередніх років на водопроводі було зафіксовано 8 аварій, які призвели до втрати близько 1,820 тис. куб. м питної води. Аби попередити подібні ситуацій та відключення абонентів від холодного водопостачання, було вирішено провести його заміну.

- Зараз на вулиці Азовській працівники КП «Водоканал» виконують роботи з заміни ділянки водопроводу протяжністю 130 м. На час проведення робіт з переврізання трубопроводу місцеві жителі забезпечені підвозом питної води. Стоїть автоцистерна, звідки люди можуть взяти воду для своїх побутових потреб, - розповів директор з виробництва та експлуатації КП «Водоканал» Руслан Бука.

Прокладають труби методом санації, що дозволяє проводити роботи з мінімальним розриттям. У стару трубу затягують нову пластикову, але меншого діаметру (63 мм).

До робіт на підприємстві залучили спецтехніку – екскаватор, аварійний автомобіль, а також слюсарів та зварювальників. Після проведення всіх необхідних робіт, у тому числі й перепідключення, на цій ділянці вулиці Азовської буде відновлений благоустрій.