У Запоріжжі відзначають 50-річчя тролейбусного парку №2

16.07.2021 15:20

Тролейбусний парк №2 комунального підприємства «Запоріжелектротранс» відзначає 50 років з дня свого заснування. З нагоди ювілею робітників парку сьогодні чекало урочисте привітання керівництва КП з врученням подяк та грамот. В рамках події присутні підбивали підсумки роботи, говорили про перспективи і плани.

17  липня 1971 року запрацював тролейбусний парк № 2. У ті часи на парк було покладено обслуговування маршрутів № 6 « Набережна – Космічний мікрорайон» та № 8 «ЗТЗ – Космічний мікрорайон».

Згодом маршрути корегувалися, з’являлися нові одиниці транспорту.

З 2019 року у тролейбусному парку почалося оновлення. Так, з’явилося 5 нових тролейбусів з автономним ходом. Частина з них обслуговує маршрут №1 «Площа Профспілок – Турбаза «Хортиця». Головна особливість цих тролейбусів — наявність системи автономного ходу, за допомогою якого вони можуть пересуватися без під'єднання до контактної мережі.

 З грудня 2019 року почали курсувати на маршруті № 14 «Сімферопольске шосе — Набережна» перші з'єднані тролейбуси, які оснащені дизель-генератором для аварійного ходу без  контактної мережі.

- Наше поступове оновлення парку – це результат продуктивної співпраці з міською владою. Зокрема це результат підтримки міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. У нас ще є плани для подальшого розширення парку. Так, зараз ведуться переговори з європейськими банками, і ми до кінця поточного року очікуємо додаткові тролейбуси з автономним ходом, а також електробуси, - розповів начальник тролейбусного парку №2 КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв.

Наразі в тролейбусному парку № 2 на балансі 25 одиниць рухомого складу, які обслуговують 4 тролейбусні маршрути. На території працюють 200 спеціалістів, серед яких водії, слюсарі, сантехнічна бригада.

З 2017 року територія тролейбусного парку № 2 об’єднала два структурних підрозділи підприємства «Запоріжелектротранс»: тролейбусний парк № 2 та автоколону № 2 автобусного парку.

Тролейбусний парк №2 працює цілодобово, виконуючи повний спектр обслуговування, серед якого – технічна підтримка та автомийка тролейбусів.