У Запоріжжі інспектори з паркування продовжують свою роботу

19.07.2021 13:05

Цими вихідними інспектори з паркування провели спільний рейд з представниками патрульної поліції. За численними зверненнями місцевих мешканців інспектували бульвар Шевченка та Центральний ринок.

Так, цього разу протягом всього чергування інспекторів та патруля вздовж тротуарів бульвару Шевченка порушників не виявили. За словами спеціалістів - тротуар був вільний, як це й передбачено, саме для пішоходів та відпочиваючих запоріжців.

Також у суботу інспектори та патруль працювали на Центральному ринку. Основна увага приділялась автівкам та водіям, які паркувалися з порушеннями та створюючи реальну небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Так, штрафи отримали власники автівок, які були припарковані безпосередньо на перехрестях, пішохідних переходах, навіть на трамвайній колії. Більшість порушників раніше вже притягалися до відповідальності за порушення правил паркування.

- Звертаємо увагу, що на ринках інспектори працюють саме для безпеки як водіїв, так і пішоходів. Інспектор не накладатиме штраф за паркування на відстані 8-9 метрів від перехрестя або переходу, бо місця дійсно мало, а на око важко зрозуміти відстань. Але за паркування саме на переході, або в 5 метрах від перехрестя - це безперечно штраф, - пояснив заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

Загалом протягом вихідних інспектори винесли понад 80 повідомлень та постанов про порушення правил дорожнього руху.