У Запоріжжі пройшов семінар з питань доступу до публічної інформації

22.07.2021 11:42

Сьогодні, 22 липня, в Запорізькій міськраді відбувся семінар з питань доступу до публічної інформації. До зустрічі долучилися представники органів місцевого самоврядування – працівники служб, управлінь, департаментів, районних адміністрацій та комунальних підприємств.

Особи, які працюють в органах місцевого самоврядування, в ході здійснення своєї діяльності нерідко застосовують такий інструмент як запит на публічну інформацію, а отже потребують постійного підвищення своєї компетентності для правильного застосування норм закону.

У ході семінару були розглянуті актуальні питання. Доповідач заходу – заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міськради Віктор Низовцев - розповів про порядок доступу до інформації, вимоги щодо оформлення запитів та надання інформації, а також про те, хто має право запитувати інформацію і коли може бути відмовлено в задоволенні запиту.

- Наша держава наближується до європейських стандартів, до європейської спільноти, і однією з умов є відкритість та прозорість влади. Доступ до публічної інформації – це інструмент, який нам надала Верховна Рада, прийнявши відповідний закон, і за допомогою якого всі охочі громадяни можуть отримувати інформацію, відомості, які їх цікавлять, які їм потрібні саме від органів влади - як державної, виконавчої, так і органів місцевого самоврядування, - зазначив Віктор Низовцев.