КП «Запоріжремсервіс» проводить планові ремонти в черговому багатоквартирному будинку

22.07.2021 14:26

У Запоріжжі триває ремонт житлового фонду. Так, комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» проводить ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які перебувають на його балансі. Сьогодні працівники підприємства виконують планову заміну вікон у під'їздах будинку № 234 на проспекті Соборному в Дніпровському районі міста.

Після дощів влітку минулого року будинок № 234 на проспекті Соборному був деформований. З того часу він увійшов до титульного списку на капітальний ремонт на 2021 рік. У будинку планується заміна покрівлі, мереж комунікацій, ремонт вимощення за кошти міського бюджету. Для цього вже складено кошторис і визначена підрядна організація. Однак кошти повинні виділити на сесії міськради, яка постійно зривається.

Втім, поки мешканці та комунальники чекають виділення коштів з міського бюджету, керуюча компанія «Запоріжремсервіс» у літній період займається заміною вікон у всіх під'їздах будинку. Роботи розпочали в червні і планують завершити в серпні.

- Будинок № 234 має незвичне планування. У кожному під'їзді, на кожному поверсі вікна мають різну форму та параметри. В одному з під'їздів є навіть вежа. Тому при заміні вікон до кожного під'їзду ми застосовували індивідуальний підхід. Роботи проводимо за рахунок накопичених на будинку коштів за його утримання. Тут достатньої високий відсоток оплати. Думаємо, мешканці бачать, як будинок поступово змінюється на краще, і це, можливо, стимулює їх бути сумлінними платниками, - розповіла менеджерка-управителька КП «Запоріжремсервіс» Наталія Рябко.

Вікна в під'їздах цього будинку не міняли з часу його здачі в експлуатацію. Тепер же в під'їздах будуть стояти сучасні двокамерні пластикові вікна, що дозволить зберігати тепло в холодну пору року.

- Я живу в цьому будинку вже понад 30 років. Останнім часом помітили, що вікна в під'їздах у жахливому стані - побиті, в тріщинах. Ми їх заклеювали скотчем, щоб взимку не задувало. Тому нові вікна дуже доречні. Подивимося, як буде взимку, але вже зараз - це естетика, це красиво, - поділився своїми враженнями житель будинку № 234 Олександр Топалов.