Володимир Буряк побажав вдалого сезону гравцям запорізького МФК «Металург»

23.07.2021 14:55

Вже цієї неділі, 25 липня, міський футбольний клуб розпочинає сезон у Харкові, де зіграє в матчі першого туру Другої ліги. Напередодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк зустрівся з футболістами та тренерським складом, побажав їм вдалого старту та успішного сезону.

Ще в 2016 році запорізька команда була під загрозою зникнення. Через численні борги клуб міг просто припинити своє існування. Запоріжжя, як місто з великою футбольною історією, не могло залишитись без власної команди. Тож за ініціативи міського голови Володимира Буряка вже за рік було прийняте рішення про створення міського футбольного клубу «Металург», який фінансуватиметься за кошти бюджету міста.

Свій шлях молоді футболісти, переважно вихованці місцевої ДЮСШ «Металург», почали з аматорської ліги. За цей час хлопці завдяки успішним виступам стали володарями кубку Придніпров’я та навіть вийшли до Першої ліги.

- На жаль, 5 років тому так сталося, що наше місто залишилося без своєї команди в Прем’єр-лізі. Ви маєте знати, що я жодного разу не пошкодував про рішення зберегти футбольну команду, яка сьогодні є дійсно професіональною. У складі запорізького клубу переважна більшість – це запоріжці. Мені особливо приємно, що в нас є такі талановиті хлопці, - зазначив Володимир Буряк.

Наразі МФК «Металург» продовжує виступи в чемпіонаті Другої ліги. Минулий сезон футболісти завершили на 3-му місці. Запоріжці змогли нав’язати боротьбу багатьом своїм досить сильним суперникам, втім підвищення у класі цьогоріч досягти не вдалось. У майбутньому сезоні, який футболісти розпочнуть вже цієї неділі, до команди приєднаються кілька талановитих гравців із команди «Металург-2». Основний же склад, як наголошує головний тренер Володимир Микитін, залишився майже незмінним.

- У нас була хороша підготовка. Гравці у гарній фізичній формі та з чудовою мотивацією. Основу команди складають місцеві вихованці: 12 наших футболістів – запоріжці. Вони виходять і грають, захищаючи честь рідного міста, - наголосив Володимир Микитін.

Завдання на сезон – знову досягти бажаного підвищення у класі. У свою чергу міська влада продовжить фінансувати клуб та вестиме переговори з потенціальними спонсорами.

- Це вже стало доброю традицією – проводити такі зустрічі перед початком сезону. Щоб послухати, які проблеми є на сьогоднішній день, які цілі ми перед собою ставимо, почути відверті запитання. Ми всі одна команда – керівництво міста, дирекція клубу, тренерський штаб, гравці - що працює на єдиний результат. Місцева влада свого часу взяла на себе відповідальність за клуб і продовжить докладати зусиль, аби знайти спонсора та дати поштовх для подальшого розвитку «Металурга» та здійснення нашої спільної мрії – виступів нашого клубу в Прем’єр-лізі, - розповів Володимир Буряк.

Зазначимо, що разом із клубом вдалось зберегти й ДЮСШ «Металург». Школа раніше належала приватному власнику, після отримання статусу міської до її складу одразу було переведено весь тренерсько-викладацький склад ліквідованого закладу та всіх 650 вихованців. З того часу їх кількість зросла майже вдвічі і нині складає 1450 юних спортсменів. За підтримки міської влади значно виріс рівень матеріально-технічної бази закладу – замінено штучне покриття футбольних майданчиків, ремонтується спортивна зала, закуповується необхідний спортивний інвентар.

Фінансування клубу та школи продовжуватиметься й надалі, наголошує міський голова, адже місто з великими футбольними традиціями просто не має права все це втратити.