У Запоріжжі депутати міськради зривають реалізацію президентської програми «Велике будівництво»

27.07.2021 12:41

Депутати Запорізької міської ради, ігноруючи сесії, ставлять під загрозу запуск прииймально-діагностичних відділень у запорізьких лікарнях. Цей проєкт реалізується в рамках президентської програми «Велике будівництво». Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк звернувся до голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха, міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова з приводу ситуації, що склалася. Копію листа також буде направлено Президенту України Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, в 2020 році Запоріжжя стало учасником урядової програми будівництва сучасних приймально-діагностичних відділень на базі українських лікарень. До проєкту було включено Міську лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги та 9-ту міську лікарню. Цього вдалося досягти завдяки тому, що за кошти бюджету міста було оперативно виконано обстеження та проєктування; проведено експертизу проєктної документації; отримано дозвіл на будівництво; проведено тендери на будівельно-монтажні роботи, визначено переможців та укладено договори.

Загальна вартість будівництва двох приймально-діагностичних відділень складає близько 60 мільйонів гривень. Однак з державного бюджету на ці роботи було виділено близько 16 мільйонів гривень. Але щоб місто могло отримати сучасні відділення вже цього року, фінансування проєкту необхідно було продовжити за рахунок коштів міського бюджету. Крім того, 18 млн грн було спрямовано на придбання сучасного обладнання.

Наразі роботи вийшли на завершальну стадію, а також залишилося віднайти кошти на купівлю додаткового обладнання. Відповідні проєкти рішень були підготовлені й винесені на сесію в необхідні строки. Але запуск приймально-діагностичних відділень із сучасним обладнанням – під великим питанням. Це пов’язано з тим, що депутати не приходять на сесії Запорізької міської ради, а отже - не приймають рішення про виділення коштів.