В Олександрівському районі триває плановий покіс трав і боротьба з карантинними рослинами

27.07.2021 12:55

Підрядники викошують карантинні трави на територіях дитячих майданчиків, у дворах, в зоні так званих «білих плям» - це ті ділянки, які не перебувають на балансі жодного з комунальних підприємств, не відносяться ані до підприємства «Зеленбуд», ані до інших організацій, і потрапляють в зону відповідальності районної адміністрації. Бур'яни ліквідують механічним способом за допомогою мотокіс.

Робота ведеться одночасно в усіх районах міста, в тому числі й в Олександрівському, для якого з міського бюджету виділено 490 тисяч гривень. На цю суму планується покосити близько 207 тисяч квадратних метрів територій, де ростуть карантинні рослини: внутрішньобудинкові зони, дитячі та спортивні майданчики. Ще близько 480 тисяч гривень виділено для боротьби з амброзією на пустирях.

- Покіс трави - це один із елементів комплексної роботи з благоустрою, необхідний для збереження охайного й упорядкованого стану вулиць. Тому в районі щодня йдуть роботи з покосу трави та карантинної рослинності, які триватимуть до осені. Тридцять адрес по району ми вважаємо за один покіс. До кінця періоду цвітіння бур'янів плануємо ще чотири рази обробити закріплені території, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Адміністрація району звертається до всіх керівників підприємств і організацій, суб'єктів господарської діяльності різних форм власності з проханням підтримувати належний санітарний та естетичний стан території, своєчасно скошувати траву, бур'яни на прилеглих і закріплених ділянках.