Про підготовку місць масового відпочинку жителів міста до функціонування в весняно-літній період 2013 року

Рішення виконавчого комітету №153 від 26.04.2013. Дата оприлюднення 26.04.2013

            З метою своєчасної підготовки місць масового відпочинку жителів міста до весняно-літнього періоду 2013 року, керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», рішенням міської ради від 22.06.2011 року № 41 «Про Правила благоустрою території міста Запоріжжя», постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 «Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах», Наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.2001 року № 272 «Про затвердження Правил життя людей на водних об’єктах України» виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Департаменту житлово-комунального господарства Запорізької міської ради забезпечити до 15.05.2013 своєчасну підготовку та подальше утримання у належному санітарно-технічному стані парків, скверів, пляжів, фонтанів, куточків відпочинку, спортивно - ігрових майданчиків, які знаходяться на території районів, здійснити їх комісійну перевірку з залученням відповідних служб міста. Забезпечити проведення відповідними органами перевірку технічного стану баз для стоянки маломірних суден.  

2. Головам районних адміністрацій Запорізької міської ради визначити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах незалежно від форм власності за проектами відведення земельних ділянок. Місця, які заборонені для купання з позначенням їх меж бирками.

3. Просити власників профілакторіїв, санаторіїв, будинків відпочинку, дитячих оздоровчих закладів, інших установ або організацій, за якими закріплені водойма або місце масового відпочинку громадян забезпечити утримання відведених територій у належному санітарному стані, проведення обстеження та очищення дна акваторії пляжів, створити сезонні відомчі рятувальні пости, організувати постійне чергування рятівників з метою попередження нещасних випадків і надання допомоги тим, хто потрапив у біду на воді.  

4. Районній адміністрації Запорізької міської ради по Орджонікідзев-ському району виконати роботи по приведенню в належний санітарний стан пішохідного мосту до центрального міського пляжу в районі бул. Шевченка до 30.04.2013.

5. Комунальному підприємству «Титан»:

5.1. Підготувати міські фонтани до функціонування згідно з затвердженим графіком.

5.2. Виконати роботи по ремонту, фарбуванню пляжного обладнання на території Правобережного пляжу та Центрального пляжу (від рятувальної станції до кафе «Веселий Роджер») до 15.05.2013.

5.3. Виконати роботи по влаштуванню медичного пункту на території Правобережного пляжу.

6. Запорізькій міській рятувально - водолазній службі :

6.1. Забезпечити обстеження і очищення дна акваторії пляжів місць масового відпочинку, які перебувають у власності підприємств та установ міста, підготовку матросів -  рятувальників для сезонних рятувальних постів пляжів, причалів, човнових станцій та інших водних об’єктів, призначених для відпочинку громадян на воді.

6.2. Провести обстеження та очищення дна акваторії Правобережного та Центрального пляжів. 

7. Рекомендувати Запорізькому міському Управлінню Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області забезпечити санітарний нагляд  за станом місць масового відпочинку, пунктів громадського харчування та торгівлі.

8. Просити керівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які мають оздоровчі заклади біля води, до 15.05.2012 виконати заходи, спрямовані на дотримання безпеки людей згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської  катастрофи від 03.12.2001 № 272.

9. Просити балансоутримувачів забезпечити проведення заходів щодо обладнання водних об’єктів, на яких дозволяється плавання маломірних суден, баз для їх стоянки, місць масового відпочинку населення на воді (пляжі), а також місць, на яких заборонено плавання маломірних суден, навігаційними плавучими, береговими знаками, у тому числі інформаційними (заборонними попередженнями, приписними) знаками встановленого зразка, і сигнальними вогнями.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Свіркіна Д.О..

 

 

Міський голова                                                                                           О.Ч.Сін

Прикріплені файли:

Dodatok.doc