Про координацію дій органів місцевого самоврядування та відповідних державних органів щодо забезпечення належного використання земель в межах прибережних захисних смуг вздовж р. Дніпро у м. Запоріжжя

Рішення виконавчого комітету №251 від 25.06.2013. Дата оприлюднення 25.06.2013

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

Затвердити склад міської комісії по забезпеченню належного

використання земель в межах прибережної захисної смуги вздовж р. Дніпро (додається).

2. Головам районних адміністрацій міської ради по Жовтневому району,  по Заводському району, по Комунарському району, по Ленінському району, по Орджонікідзевському району, по Хортицькому району утворити комісії щодо забезпечення належного використання земель в межах прибережних захисних смуг вздовж р. Дніпро підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами на територіях районів, з залученням спеціалістів управління з питань екологічної безпеки міської ради, управління з питань земельних відносин міської ради, департаменту архітектури та містобудування міської ради. Установити, що керівниками комісій є заступники голів районних адміністрацій міської  ради по районах відповідно до функціональних обов’язків.

3. Районним комісіям, утвореним у відповідності до даного рішення до 15 серпня 2013 року провести виїзні комісійні обстеження земельних ділянок в межах прибережних захисних смуг р. Дніпро на предмет дотримання встановлених чинним законодавством обмежень щодо їх використання, а також забезпечення вільного доступу до р. Дніпро їх землекористувачами. За результатами виїзних комісійних обстежень скласти акти обстежень та в термін до 25 серпня 2013 року надати для розгляду та вжиття відповідних заходів міській комісії.

4. Районним комісіям в подальшому проводити виїзні обстеження  земельних ділянок в межах прибережних захисних смуг р. Дніпро двічі на рік – у березні та жовтні, забезпечувати складання відповідних актів та подання їх на розгляд міській комісії.

5. Основною формою роботи міської комісії є засідання, які проводяться за рішенням голови комісії, на яких розглядаються акти виїзних обстежень, складених районними комісіями. За результатами розгляду матеріалів, поданих районними комісіями, у випадку виявлення фактів порушення чинного законодавства в частині недотримання обмежень у використанні земельних ділянок в межах прибережних захисних смуг, комісія приймає заходи згідно з чинним законодавством, в тому числі щодо спрямування даних матеріалів до правоохоронних органів, Державної інспекції сільського господарства Запорізької області, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Запорізькій області тощо.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Свіркіна Д.О., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Гладченка С.М.

 

 

 

Міський голова                                                                                                      О.Ч. Сін

Прикріплені файли:

Dodatok.doc