Про погодження розміру плати та встановлення пільг за навчання учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) м. Запоріжжя на 2013-2014 навчальний рік

Рішення виконавчого комітету №322 від 31.07.2013. Дата оприлюднення 31.07.2013
 

Відповідно до статті 26 Закону України "Про позашкільну освіту", постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 №260 "Про встановлення розміру  плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей" виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Погодити щомісячні розміри батьківської плати за навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) м.Запоріжжя на 2013-2014 навчальний рік, встановлені дирекцією цих закладів, а саме:

80 гривень - в інструментальних класах (синтезатор, гітара), у класі естрадного сольного співу, на хореографічних відділеннях (напрямки «спортивний бальний танець», «сучасний танець»);

70 гривень - у класі фортепіано, академічного сольного співу, на художніх відділеннях;

65 гривень -  на театральних, хореографічних відділеннях (напрямки «класич-ний танець», «народно-сценічний танець»);

60 гривень -  на хорових відділеннях, у хоровому класі, у художній школі;

55 гривень - в інструментальних класах (струнні та струнно-смичкові інстру-менти: арфа, скрипка, альт; духові інструменти: флейта, гобой, фагот, кларнет, саксофон, труба, валторна, тромбон, туба; ударні інструменти; народні інструменти: акордеон, баян);

50 гривень -  в інструментальних класах (віолончель, контрабас);

45 гривень -  в інструментальних класах (сопілка, бандура, домра, кобза, бала-лайка, цимбали, най тощо), у класі народного сольного співу,  на художніх відділеннях (писанкарство, гончарство, вишивка, бісероплетіння).

2. Взяти до відома, що відповідно до статті 26 Закону України "Про позашкільну освіту" діти з багатодітних сімей, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, здобувають позашкільну освіту безкоштовно.

3. Установити додаткові пільги з плати за навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) м.Запоріжжя на 2013-2014 навчальний рік:

3.1. Звільнити від плати за навчання на 100 відсотків:

- дітей військовослужбовців, воїнів-афганців, осіб - учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами І чи ІІ груп, або загинули при виконанні службових обов`язків;

- дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов`язків;

- дітей працівників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних за-кладів (шкіл естетичного виховання) м.Запоріжжя;

- дітей одиноких матерів;

- дітей, які втратили годувальника (напівсироти).

3.2. Зменшити плату за навчання на 50% дітям із сімей, де навчаються двоє дітей: за одну дитину - 100 відсотків (за менше оплачуваний інструмент), за другого - 50 відсотків (за більше оплачуваний інструмент).

3.3. Зменшити плату за навчання на 30% дітям батьків-інвалідів І та ІІ групи загального захворювання, які не працюють.

4. Передбачені цим рішенням пільги надаються на підставі поданих батьками документів, що свідчать про можливість установлення пільгової оплати лише за однією з вищевказаних категорій пільг.

          5. Установити такий порядок плати за навчання:

5.1. У разі хвороби учня: за перший місяць хвороби плата вноситься в повному обсязі, за наступні - у розмірі 50 відсотків.

5.2. На період карантину плата за навчання вноситься в повному обсязі.

          6. Управлінню культури і мистецтв міської ради (Черниш І.В.) довести зміст даного рішення до відома керівників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) м.Запоріжжя.

          7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Каптюха Ю.В.

 

 

Перший заступник міського

голови з питань діяльності

виконавчих органів ради                                                    Д.О.Свіркін