Про забезпечення пожежної безпеки на об’єктах господарювання комунальної власності міста Запоріжжя

Розпорядження міського голови №1р від 02.01.2018. Дата оприлюднення 09.01.2018

Керуючись Кодексом Цивільного захисту України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв’язку з різким зростанням кількості пожеж і загиблих на території міста в 2017 році й з метою реалізації вимог пожежної безпеки на об’єктах господарювання комунальної власності міста Запоріжжя:

1. Керівникам виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міста Запоріжжя забезпечити реалізацію організаційних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки згідно з розділом 2 наказу Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 №1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні», особливу увагу звернути на:

встановлення на об’єктах протипожежного режиму;

розроблення планів (схем) евакуації людей у випадку пожежі, дій персоналу щодо забезпечення швидкої евакуації людей;

вивчення правил та вимог пожежної безпеки при утриманні територій, будинків, приміщень, споруд, евакуаційних шляхів і виходів;

утримання технічних засобів протипожежного захисту відповідно до вимог законодавства;

організацію безумовного виконання вимог пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей при проведенні культурно-видовищних заходів, застосуванні піротехнічних виробів;

приведення в працездатний стан всіх пожежних гідрантів та своєчасне повідомлення підрозділів ДСНС України про відключення та несправність джерел протипожежного водопостачання.

2. Департаменту охорони здоров’я міської ради залучити медичний персонал закладів охорони здоров’я міста Запоріжжя до проведення роз’яснювальної роботи серед пацієнтів лікувальних закладів щодо попередження опікового травматизму та загибелі людей у вогні.

3. Департаменту освіти і науки міської ради організувати в учбово-виховних закладах міста Запоріжжя проведення батьківських зборів із залученням працівників Головного управління ДСНС України в Запорізькій області з питань попередження пожеж в побуті.

4. Управлінню соціального захисту населення міської ради провести в районах міста спільно з органами ДСНС України роз’яснювальну роботу серед осіб похилого віку, багатодітних та «неблагонадійних» сімей, релігійних конфесій, віруючих з питання безпечного поводженням з вогнем.

5. Інформацію про виконання розпорядження надати для узагальнення управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради до 01.05.2018.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Еделєва В.Г.

 

 

Міський голова                                                                         В.В.Буряк