Про призначення осіб, відповідальних за стан охорони праці та пожежну безпеку у виконавчому комітеті міської ради та його підрозділах

Розпорядження міського голови №31р від 02.02.2018. Дата оприлюднення 07.02.2018

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Кодексом цивільного захисту України, Кодексом законів про працю України, Законом України «Про охорону праці» та наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 №1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні», з метою профілактики нещасних випадків і пожеж, посилення дієвого контролю за дотриманням нормативних актів з питань охорони праці і пожежної безпеки у виконавчому комітеті Запорізької міської ради (далі виконком ради):

1. Призначити відповідальним за охорону праці у виконавчому комітеті міської ради Рожнова Олександра Олексійовича, головного спеціаліста з контролю загального відділу виконавчого комітету міської ради.

2. Призначити відповідальним за пожежну безпеку та за утримання, експлуатацію технічних засобів протипожежного захисту у виконавчому комітеті міської ради Черняєву Світлану Іванівну, головного спеціаліста загального відділу виконавчого комітету міської ради.

3. Відділу організаційної та кадрової роботи виконкому ради забезпечити взаємодію з відповідальним за охорону праці у виконавчому комітеті міської ради

щодо організації проведення вступного інструктажу з охорони праці та протипожежної безпеки з усіма працівниками,  які приймаються на роботу до виконавчого комітету міської ради (постійну або тимчасову), незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади, відрядженим до виконавчого комітету міської ради для виконання завдань, покладених на виконавчий комітет міської ради та студентам, що прибули до виконавчого комітету міської ради  для проходження практик.

4. Відповідальними за стан охорони праці і пожежної безпеки в підрозділах виконавчого комітету міської ради  призначити:

- у відділі бухгалтерського обліку та звітності - Іванцову А.М.;

- у відділі координації роботи правоохоронних органів – Абрамкіна О.В.;

- у відділі організаційної та кадрової роботи – Савенко О.В.;

- у відділі по роботі із зверненнями громадян – Авраменко Н.О.;

- у загальному відділі - Пєтухову Н.Г.;

- у секторі з питань доступу до публічної інформації - Кобзарюк О.І.;

- у секторі мобілізаційної та режимно-секретної роботи - Гончарова В.А.

5. У разі тимчасової відсутності (відпустка, відрядження тощо) відповідальних осіб, відповідальність за стан охорони праці і пожежну безпеку покладається на їх заступників або працівників, на яких покладено виконання  обов’язків керівника.

6. Відповідальність за стан охорони праці, пожежної безпеки та виконання інших нормативних актів в орендованих приміщеннях покладається на орендарів. При укладенні договорів оренди окремим пунктом передбачати ці умови.

7. Відповідальним особам, означеним в пункті 4 розпорядження:

7.1. Призначити відповідальних осіб за стан охорони праці і пожежної безпеки у робочих приміщеннях.

7.2. Інформацію про призначення відповідальних осіб та інструкцію щодо порядку дій у разі виникнення пожежі вивісити в кожному приміщенні біля входу.

7.3. Організувати в підрозділах вивчення інструкцій з охорони праці і пожежної безпеки.

8. Оперативний контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А., загальний контроль залишаю за собою.

 

 

Міський голова                                                  В.В.Буряк