Про проведення обмежувальних протиепідемічних заходів

Розпорядження міського голови №32р від 06.02.2018. Дата оприлюднення 07.02.2018

За останні тижні в місті Запоріжжя зареєстровано різке зростання захворюваності серед дитячого населення на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (далі – ГРВІ). В період з 29.01.2018 по 04.02.2018 захворюваність складає 7474 випадки (інтенсивний показник 944,3 на 100 тис. населення) та максимально наблизилась до показників епідемічного порогу. Суттєво зросла захворюваність серед дітей, питома вага яких серед захворілих складає 70,2 %. Станом на 06.02.2018 не функціонує 174 класи в 39 закладах загальної середньої освіти, повністю призупинено навчальний процес у 37 закладах загальної середньої освіти.

У зв’язку з вище зазначеним, з метою обмеження розповсюдження грипу та ГРВІ:

1. Департаменту охорони здоров`я Запорізької міської ради на період епідемічних ускладнень ввести в дію весь комплекс протиепідемічних заходів в лікувально-профілактичних закладах міста.

2. Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради:

2.1. Припинити заняття в закладах загальної середньої освіти та закладах позашкільної освіти міста з 07.02.2018 у зв’язку з введенням обмежувальних протиепідемічних заходів до особого розпорядження.

2.2. Забезпечити неухильне виконання протиепідемічних заходів в закладах дошкільної освіти міста.

3. Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради обмежити проведення культурно-масових заходів у місті та припинити групові заняття з вихованцями підвідомчих закладів культури.

4. Департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради обмежити проведення навчально-тренувальних занять в ДЮСШ та спортивно-масових заходів у місті.

5. Відокремленому підрозділу «Запорізький міський  відділ ДУ «Запорізький ОЛЦ МОЗ України» аналізувати стан захворюваності, прогнозувати розвиток епідемічної ситуації, у разі необхідності коригувати протиепідемічні заходи.

6. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  ради Еделєва В.Г.

 

 

Міський голова                                                       В.В. Буряк