Про проведення призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні й жовтні-листопаді 2018 року та заходи щодо його забезпечення

Розпорядження міського голови №56р від 21.02.2018. Дата оприлюднення 26.02.2018

Керуючись Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», на виконання Указу Президента України від 15.02.2018 №33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році»:

1. Головам районних адміністрацій міської ради по Вознесенівському, Дніпровському, Заводському, Комунарському, Олександрівському,  Хортицькому, Шевченківському районах разом з військовими комісарами для проведення призову громадян України:

1.1. Визначити та затвердити склад районних призовних комісій, графіки проведення призову з урахуванням плану прибуття призовників на обласний збірний пункт для відправки у війська.

1.2. На призовних дільницях провести наради за участю посадових осіб районних адміністрацій міської ради, керівників підприємств, установ і організацій, на яких проаналізувати результати призову громадян на строкову військову службу у 2017 році, довести до їх відома вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 №352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу за контрактом» (зі змінами та доповненнями), наказу Міністра оборони України від 14.08.2008 №402 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», який зареєстровано в Міністерстві юстиції 17.11.2008 за №1109/15800 (зі змінами та доповненнями), і вжити конкретних заходів щодо організації та проведення призову, його  матеріального та правового  забезпечення.

1.3. Для проведення медичного огляду громадян, призову їх на військову службу, відправки призваних до військових частин організувати підготовку призовних дільниць, забезпечити їх медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, транспортом, а також виділити необхідну кількість технічних працівників із збереженням посади та середнього заробітку за місцем постійної роботи.

1.4. З метою недопущення направлення у війська осіб, непридатних до військової служби, при призовних комісіях створити групи професійно-психологічного відбору, включивши до їх складу на весь період призову психологів навчальних закладів.

1.5. Затвердити склад ведучих лікарів призовних комісій.

1.6. Організувати роботу по координації діяльності районних відділень поліції та військкоматів з метою розшуку, затримання та доставки до призовних дільниць призовників, які ухиляються від призову.

1.7. До 28.03.2018 та 26.09.2018 надати до відділу координації роботи правоохоронних органів виконкому міської ради інформацію про стан і готовність призовних дільниць до роботи за призначенням та пропозиції щодо удосконалення їх матеріально-технічного забезпечення.

2.  Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова

          В.В.Буряк