Про забезпечення пожежної безпеки в закладах та установах м. Запоріжжя

Розпорядження міського голови №60р від 26.02.2018. Дата оприлюднення 03.03.2018

Керуючись Кодексом цивільного захисту України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою попередження загибелі та готовності до дій учнів, вихованців та персоналу навчальних закладів, спортивних закладів та установ, закладів культури м. Запоріжжя (далі – учасники навчально-виховного процесу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами:

1. Керівникам комунальних навчальних закладів, спортивних закладів та установ, закладів культури м. Запоріжжя до 30.03.2018:

1.1. Провести практичне тренування з питань евакуації із приміщень під час виникнення пожежі.

1.2. Привести плани евакуації учасників навчально-виховного процесу у разі виникнення пожежі та порядок їх оповіщення відповідно до вимог законодавства.

1.3. Вжити заходів щодо попередження пожежної небезпеки і усунення недоліків, що можуть її спричинити.

1.4. Забезпечити постійну готовність до використання систем протипожежного водопостачання, первинних засобів пожежогасіння.

1.5. Надати до департаменту освіти і науки міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді міської ради, департаменту культури і туризму міської ради звіт про вжиті заходи до 06.04.2018 для узагальнення.

2. Директорам департаментів, зазначених в пункті 1.5, надати до управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради узагальнений звіт про вжиті заходи в термін до 16.04.2018.

3. Забезпечення пожежної безпеки в навчальних закладах покладається на їх керівників відповідно до законодавства.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Еделєва В.Г.

 

 

Міський голова                                                В.В. Буряк