Про заходи щодо формування страхового фонду документації

Розпорядження міського голови №61р від 26.02.2018. Дата оприлюднення 03.03.2018

На виконання Закону України «Про страховий фонд документації України», постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 №320 «Про затвердження Положення про порядок формування, ведення та використання обласного (регіонального) страхового фонду документації» (зі змінами та доповненнями) й з метою забезпечення об’єктів комунальної форми власності документацією для проведення аварійно-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (далі – НС), будівельних (відбудовчих) робіт, для збереження культурної спадщини на випадок втрати або псування оригіналу документа:

1. Керівникам виконавчих органів Запорізької міської ради, в підпорядкуванні яких є комунальні підприємства, установи та заклади, документація яких підлягає закладанню до страхового фонду документації (далі – СФД):

1.1. До 10 березня 2018 року визначити відповідальних осіб за організацію роботи з питань планування та формування СФД (ПІБ, посада та контактний телефон) та поінформувати управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради (далі – Управління).

1.2. До 20 березня 2018 року надати до Управління узагальнені переліки об’єктів і споруд систем життєзабезпечення, транспортних зв’язків, об’єктів будівництва промислового і цивільного призначення, об’єктів архітектурної та культурної спадщини, унікальних документальних пам’яток, переліки техногенно та екологічно небезпечних об’єктів й інших об’єктів, документація яких підлягає закладанню до СФД для подальшого погодження і затвердження.

1.3. Організувати контроль виконання підпорядкованими комунальними підприємствами, установами та закладами, документація яких підлягає закладанню до СФД (далі – постачальники документів), заходів щодо формування обласного (регіонального) СФД.

2. Управлінню до 25 березня 2018 року на основі даних, отриманих від виконавчих органів Запорізької міської ради, узагальнити перелік постачальників, документація яких підлягає закладанню до СФД, та подати напогодження у встановленому порядку до Департаменту СФД Державної архівної служби України.

3. Постачальникам документів визначити спільно з Південно-східним регіональним центром страхового фонду документації України   (далі – Південно-східний РЦ СФД України) достатній комплект документів для закладання до СФД на об’єкти і споруди систем життєзабезпечення, транспортних зв’язків, об’єкти будівництва промислового і цивільного призначення, об’єкти архітектурної та культурної спадщини та унікальних документальних пам’яток, техногенно та екологічно небезпечні об’єкти, та до 20 грудня 2018 року забезпечити постачання документів відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів України, які визначають і регламентують питання формування та ведення страхового фонду документації України.

4. Керівникам виконавчих органів Запорізької міської ради, зазначеним в пункті 1 даного розпорядження, до 31 грудня 2018 року надати до Управління інформацію про створення СФД.

5. Розпорядження міського голови від 25.08.2011 №560р «Про затвердження Положення про робочу групу з питань розробки, формування та ведення страхового фонду документації м. Запоріжжя» вважати таким, що втратило чинність.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Еделєва В.Г.

 

 

Міський голова                                                                     В.В. Буряк