Про щорічну інвентаризацію майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя

Розпорядження міського голови №5р від 08.01.2019. Дата оприлюднення 24.01.2019

Керуючись Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", Цивільним та Господарським кодексами України, відповідно до Положення про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 №879 (зі змінами), який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.10.2014 №1365/26142, для забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку, упорядкування, належного контролю за ефективністю використання майна права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя, як матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, визначеної Конституцією України, з метою захисту економічних інтересів територіальної громади м.Запоріжжя:

1. Зобов’язати виконавчі органи Запорізької міської ради, комунальні підприємства, установи, заклади та організації, що належать до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя:

1.1. Провести інвентаризацію майна комунальної власності, яке перебуває в їх господарському віданні або оперативному управлінні у відповідності до вимог чинного законодавства.

1.2. Надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради до 15.01.2019 результати щорічної інвентаризації (протоколи) та переліки майна в паперовому та електронному вигляді, за формою згідно з додатками 1-5 до даного розпорядження.

1.3. Надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради до 31.01.2019 переліки об'єктів нерухомого майна, які станом на 01.01.2019 не пройшли державну реєстрацію права комунальної власності, зазначивши по кожному з об'єктів кінцеву дату завершення реєстрації прав власності та календарний план необхідних для цього заходів.

2. У разі виявлення в результаті інвентаризації майна, що не обліковується на балансі відповідного виконавчого органу, підприємства, установи, закладу чи організації, дане майно оприбуткувати згідно з чинним законодавством.

3. У разі виявлення фактів нестачі матеріальних цінностей, відображених у підсумкових матеріалах інвентаризації, надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію та відповідні документи (пояснення, акти обстеження, тощо), у тому числі про вжиті заходи.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

 

Міський голова                                      В.В.Буряк

Копії документа для завантаження