Про стан утримання найпростіших укриттів м. Запоріжжя

Розпорядження міського голови №287р від 17.10.2019. Дата оприлюднення 21.10.2019

Керуючись Кодексом Цивільного захисту України, постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року №138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», наказом МВС України від 09 липня 2018 року №579 «Про затвердження Вимог по використанню та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту» та розпорядженнями міського голови від 14.04.2014 №156р «Про організацію обстеження найпростіших укриттів (підвальних приміщень) в місті», від 12.09.2014 №329р «Про організацію укриття населення міста в разі виникнення військової загрози» в період з 2014 року по 2019 рік проведено відповідні заходи, які спрямовані на забезпечення готовності найпростіших укриттів м. Запоріжжя до використання за призначенням.

На 118 об’єктах господарської діяльності підготовлено приміщення, які можливо використовувати як найпростіші укриття населення терміном перебування більш 48 годин.

В підвальних приміщеннях 1950 будинків усіх форм власності створено мінімально необхідні умови для короткочасного перебування (укриття) населення від небезпечних факторів.

За результатами вибіркового комісійного обстеження районними адміністраціями Запорізької міської ради, проведеного з 09.09.2019 року по 27.09.2019 року встановлено, що найпростіші укриття в цілому обмежено готові для їх використання за призначенням.

З метою приведення найпростіших укриттів в готовність до використання за призначенням:

1. Керівникам виконавчих органів міської ради, керівникам підприємств, установ, організацій, на балансі яких перебувають найпростіші укриття:

1.1. Продовжувати заходи по приведенню їх в готовність до використання за призначенням, відповідно до наказу МВС України від 09 липня 2018 року №579 «Про затвердження Вимог по використанню та обліку фонду захисних спору цивільного захисту».

1.2. Поновити (нанести) покажчики руху до найпростішого укриття та розмістити на дверях інформацію про місце знаходження ключів.

1.3. Передбачити виділення коштів на проведення вище визначених робіт.

2. Районним адміністраціям міської ради продовжити проведення перевірок найпростіших укриттів відповідними комісіями. За результатами перевірок складати акт і надсилати до управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради до 20 червня та 20 грудня щорічно.

3. Управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради координувати виконання заходів по приведенню захисних споруд, найпростіших укриттів відповідно до вимог законодавчих актів України.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                                                                             В.В.Буряк