Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.12.2016 №813/1 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя» (зі змінами)

від 13.11.2019. Дата оприлюднення 13.11.2019

Керуючись статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.12.2016 №813/1 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя» (зі змінами), а саме:

у пункті 13 Положення замість слів «Максимальний розмір матеріальної допомоги не перевищує 300 гривень.» слід читати «Максимальний розмір матеріальної допомоги не перевищує 500 гривень.».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І.

 

Міський голова                                                                                           В.В.Буряк


Пояснювальна записка
до рішення виконавчого комітету міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.12.2016 №813/1 «Про затвердження Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя» (зі змінами)»

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.12.2016 №813/1 (зі змінами) затверджено Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги громадянам міста Запоріжжя. Це Положення визначає порядок надання адресної допомоги мешканцям міста Запоріжжя, екстреної матеріальної допомоги, допомоги до святкових, знаменних та пам'ятних дат, допомоги на поховання померлої особи у межах коштів, що передбаченні на цю мету в Міській комплексній програмі соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується з бюджету міста.

Вносяться зміни до пункту 13 Положення, а саме, пропонується збільшити розмір екстреної матеріальної допомоги з 300 грн. до 500 грн. Цей вид допомоги надається особам без визначеного місця проживання, особам, звільненим з місць позбавлення волі, іншим громадянам, які потрапили у скрутну ситуацію і потребують негайної допомоги. Зокрема, екстрена матеріальна допомога надається на відновлення паспорту, лікування або проживання.

 

Начальник управління
соціального захисту населення
Запорізької міської ради                                                                 О.Я.Полковнікова