Про надання згоди комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради на укладання договору на управління майном та забезпечення надання житлово-комунальних послуг»

від 14.11.2019. Дата оприлюднення 14.11.2019

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на територію Запорізької області із Донецької та Луганської областей, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1.Надати згоду комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради на укладання договору з Запорізькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України на управління майном та визначити плату за управління майном на користь комунального підприємства «Наше місто» Запорізької міської ради у розмірі 1 грн з ПДВ на рік.

2.Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради:

2.1.Укласти договори з постачальниками житлово-комунальних послуг;

2.2.Забезпечити надання житлово-комунальних послуг внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на території  модульного містечка, розташованого по вул. Стешенка,18 на підставі укладених з зазначеними особами договорів про користування майном містечка без права постійного проживання та на відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги.

3.Рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.01.2015 року № 11 «Про надання згоди МКП «Основаніє» на укладання договору на управління майном» вважати таким, що втратило чинність.

4.Внести зміни до п.1 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.07.2017  № 390 «Про вжиття заходів щодо розселення внутрішньо переміщених осіб, які переміщуються із тимчасово окупованої території та зони проведення АТО», а саме: замість слів «1.Міському комунальному підприємству «Основаніє» та комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради» слід читати «1.Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради».

5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бородая О.М.

 

Міський голова                                                                 В.В.Буряк


 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про надання згоди комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради на укладання договору на управління майном та забезпечення надання житлово-комунальних послуг»

 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради № 390 від 19.078.2017 року «Про вжиття заходів щодо розселення внутрішньо переміщених осіб, які переміщуються із тимчасово окупованої території та зони проведення АТО» міське комунальне підприємство «Основаніє» та комунальне підприємство «Наше місто» здійснюють заходи щодо розселення внутрішньо переміщених осіб, які прибувають на територію міста Запоріжжя.

Станом на теперішній час одним з об’єктів, де розміщуються внутрішньо переміщені особи є модульне містечко, розташоване за адресою вул. Стешенка,18. Заходи по розміщенню здійснює міське комунальне підприємство «Основаніє». Зазначене підприємство має укладені договори з постачальниками комунальних послуг, а саме щодо постачання до містечка електроенергії та води.

04.10.2019 року на нараді щодо стану реалізації комунальними підприємствами заходів,спрямованих на зменшення дефіциту бюджету міста під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради С.М.Мішка розглядалося питання щодо внесення змін до структури міського комунального підприємства «Основаніє» з урахуванням штатної чисельності працівників у зменшеній кількості.

На теперішній час між ЗОГ Товариства Червоного Хреста України та міським комунальним підприємством «Основаніє» укладено договір на управління майном № 30/01-15 від 30.01.2015 року. Договір укладено на підставі рішення виконавчого комітету №11 від 29.01.2015 року «Про надання згоди МКП «Основаніє» на укладання договору управління майном»

Враховуючи необхідність підтримання модульного містечка в життєдіяльному стані та придатним до заселення та проживання в ньому внутрішньо переміщених осіб пропонується виконавчому комітету розглянути поданий проект рішення «Про надання згоди Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради на укладання договору на управління майном та забезпечення надання житлово-комунальних послуг».

Комунальне підприємство «Наше місто» створене Запорізькою міською радою, є підзвітним виконавчому комітету, окрім того, підприємство обізнане та має достатній досвід в роботі з внутрішньо переміщеними особами.

На виконання вимог Закону України  «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» необхідно розглянути питання щодо надання доручення комунальному підприємству «Наше місто» забезпечити мешканців модульного містечка в достатній кількості житлово-комунальними послугами. Для чого необхідно підприємству укласти договори з постачальниками таких послуг.

Розглядаючи питання стосовно прийняття рішення треба внести зміни до п 1 рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.07.2017 року № 390 « Про вжиття заходів щодо розселення внутрішньо переміщених осіб, які переміщуються із тимчасово окупованої території та зони проведення АТО», шляхом виключення міського комунального підприємства «Основаніє» з тексту. Окрім того необхідно скасувати рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.01.2015 року №11 «Про надання згоди МКП «Основаніє» на укладання договору на управління майном».

На підставі вищевикладеного, керуючись нормами Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» пропонуєтьсяприйняти рішенняпро надання згоди Комунальному підприємству «Наше місто» Запорізької міської ради на укладання договору на управління майном та забезпечення надання житлово-комунальних послуг» на засіданні виконавчого комітету міської ради.

 

Заступник директора департаменту з
управління житлово – комунальним
господарством Запорізької міської ради                             О.О.Матказіна