Про перегляд постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради від 19.11.2019  №808

від 10.12.2019. Дата оприлюднення 10.12.2019

Керуючись ст.ст. 288-293 Кодексу України про адміністративні правопорушення виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Скаргу гр. Горбатюк І.Т. на постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради від 19.11.2019  №808, залишити без задоволення, а постанову без змін.

2. Адміністративній комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради повідомити заявника про результат розгляду скарги.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на голову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради Низовцева В.М.

 

Міський голова                                                             В.В. Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення виконкому Запорізької міської ради «Про перегляд постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради від 19.11.2019  № 808»

 

На  Горбатюк І.Т. було складено протокол про адміністративне правопорушення, а саме: Горбатюк І.Т., як фізична особа-підприємець за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 14, самовільно розмістила конструкції під зовнішню рекламу без дозвільних документів; відсутній договір на вивезення твердих побутових відходів, проведення земельних робіт без дозвільних документів.

Постановою адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради було накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1020 гривень. Відповідно до ст. 288 КУпАП України постанову адміністративної комісії може бути оскаржено у виконавчому комітеті відповідної міської ради.

Відповідно до ст. 289 КУпАП України скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова винесена 19.11.2019.

Скарга, яка була оформлена належним чином, подана 28.11.2019 до виконавчого  комітету Запорізької міської ради.

Заявниця у скарзі провину не визнає, надає пояснення щодо скоєння порушення, зокрема зазначає, що внаслідок підприємницької діяльності сміття практично відсутнє, крім того, витрати на вивіз сміття закладені  у тарифі на будинок.

Відповідно до п. 4.2.17 Правил благоустрою території міста Запоріжжя, затвердженого Рішенням міської ради від 22.06.2011 № 41, підприємства, установи та організації, фізичні особи — підприємці у сфері благоустрою міста Запоріжжя, згідно з вимогами діючого законодавства України у сфері поводження з відходами повинні укладати договори із спеціалізованими підприємствами на вивезення побутових відходів, здійснювати оплату таких послуг та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів. Таким чином, Горбатюк І.Т. повинна була укладати окремий договір на вивезення твердих побутових відходів.

Щодо самовільного розміщення конструкції під зовнішню рекламу. Згідно з п. 4.3.10 Правил благоустрою території міста Запоріжжя, затвердженого Рішенням міської ради від 22.06.2011 № 41, на об’єктах благоустрою юридичним особам (їх філіям, представництвам, відділенням), фізичним особам-підприємцям, а також громадянам забороняється самовільно розміщувати конструкції, які мають рекламний або інший характер, інформаційно-рекламні плакати, торговельні лотки, кіоски, павільйони. На доданих до справи фотоматеріалах вбачається рекламний щит, який встановлений на стільцях біля входу до магазину під стіною будинку. Його наявність також під час засідання комісії підтвердив свідок  Горбатюк В.Ф., який зазначив, що оскільки вивіски на магазині не встановлено, то для ідентифікації виставляють інформаційний стенд.

В частині самовільного проведення земельних робіт комісією встановлено, що у наявних матеріалах адміністративної справи відсутні докази проведення Горбатюк І.Т. земельних робіт. Є елемент металевої конструкції, який вже встановлений на зеленій зоні, поруч з яким жодні роботи не проводяться. Комісія вважає, що у цій частині провина порушниці не доведена.

Крім цього, Горбатюк І.Т. у скарзі зазначає, що протокол відносно неї складено не уповноваженою на те особою. Встановлено, що адміністративний протокол складений головним спеціалістом відділу ЖКГ районної адміністрації ЗМР по Комунарському району. Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.09.2018 № 444 визначено перелік посадових осіб щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст.ст. 150, 152, 154 КУпАП України, серед яких, зокрема є начальники та головні спеціалісти відділів житлово-комунального господарства районних адміністрацій Запорізької міської ради. Таким чином, протокол складено уповноваженою на те особою.

Факт ознайомлення Горбатюк І.Т. з протоколом підтверджуються підписом останньої.

На думку департаменту, адміністративною комісією в повному обсязі враховано всі матеріали справи,   досліджені фотознімки,  надана належна правова оцінка всім доказам. Горбатюк І.Т. не притягнуто до відповідальності за ті порушення, які не були доведені.  Призначений штраф є справедливим для вчиненого порушення та є в межах передбачених санкцією статті 152 КУпАП.

Відповідно до ст. 293 КУпАП орган, що здійснює перегляд постанови за результатом розгляду приймає одне з наступних рішень:

1) залишає постанову без змін, а скаргу або протест без задоволення;

2) скасовує постанову і надсилає справу на новий розгляд;

3) скасовує постанову і закриває справу;

4) змінює захід стягнення в межах, передбачених нормативним актом про відповідальність за адміністративне правопорушення, з тим, однак, щоб стягнення не було посилено.

На думку департаменту правового забезпечення,  постанову адміністративної комісії треба залишити без змін, а подану скаргу залишити без задоволення.

 

Директор департаменту правового
забезпечення Запорізької міської ради                                              В.М. Зломинога