Про передачу в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення в будинку №1а по вул.Шкільній міському комунальному підприємству «ОСНОВАНІЄ»

від 11.12.2019. Дата оприлюднення 11.12.2019

Керуючись Цивільним кодексом України, Законом України  «Про місцеве самоврядуванні в Україні», рішенням Запорізької міської ради від 05.10.2011 №82 «Про делегування окремих повноважень щодо управління об’єктами права комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя», враховуючи висновок комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Передати за стандартизованою оцінкою в безоплатне користування за договором позички міському комунальному підприємству «ОСНОВАНІЄ» частину нежитлового приміщення LLI першого поверху (літ.А-13,А1) загальною площею 18,41 кв.м у складі частини приміщення №5 площею 15,5 кв.м та місць загального користування №№1,2,10,11 площею 2,91 кв.м по вул.Шкільній,1а, що перебуває у господарському віданні комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7» для розміщення фахівців відділу по роботі з абонентами, з 01.02.2019 на строк дії договору позички нерухомого майна від 03.06.2019 №6/1-23/2019 (до 01.01.2022).

2. Позичкодавцю внести відповідні зміни до договору позички нерухомого майна від 03.06.2019 №6/1-23/2019 нежитлового приміщення по вул.Шкільній,1а, з урахуванням ст.631 Цивільного кодексу України, шляхом укладання додаткової угоди.

3. Комунальному підприємству «ОСНОВАНІЄ» укласти відповідні договори з постачальниками комунальних послуг, з суб’єктом (балансоутримувач будинку, об’єднання співвласників  багатоквартирного будинку, управитель будинку тощо) договір про надання послуг та (або) сплату членських внесків на утримання будинку і споруд та прибудинкової території, та своєчасно вносити платню (внески, платежі тощо) за ці послуги у встановленому законодавством порядку.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

Міський голова                                                                    В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
Про передачу в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення в будинку №1а по вул.Шкільній міському комунальному підприємству «ОСНОВАНІЄ»

 

До виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшло звернення комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7» щодо передачі в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення LLI першого поверху (літ.А-13,А1) загальною площею 18,41 кв.м у складі частини приміщення №5 площею 15,5 кв.м та місць загального користування №№1,2,10,11 площею 2,91 кв.м по вул.Шкільній,1а.

Відповідно до рішення Запорізької міської ради від 05.10.2011 №82 «Про делегування окремих повноважень щодо управління об’єктами права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя» передача об’єктів права комунальної власності в безоплатне користування відповідно до договорів позички здійснюється на підставі рішень виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Повноваження позичкодавця комунального майна надані комунальним підприємствам щодо нерухомого майна, яке перебуває в їх господарському віданні (на балансі).

Зазначена частина нежитлового приміщення перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7».

На підставі оновленого технічного паспорту ТОВ «ЗМБТІ» нежитлового приміщення LLI першого поверху (літ.А-13,А1) по вул.Шкільній,1а було здійснено перерозподіл місць загального користування між всіма його користувачами.

З урахуванням викладеного, враховуючи лист комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7» щодо передачі МКП «ОСНОВАНІЄ» об’єкта права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя в безоплатне користування за договором позички, департаментом комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради підготовлено відповідний проект рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради.

 

Директор департаменту
комунальної власності та приватизації
Запорізької міської ради                                                               О.П. Забутний