Про передачу в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення по вул. Олександрівській/вул. Академіка Чабаненка, 51/21 департаменту культури і туризму Запорізької міської ради

від 23.01.2020. Дата оприлюднення 23.01.2020

Керуючись Цивільним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядуванні в Україні», рішенням Запорізької міської ради від 05.10.2011 №82 «Про делегування окремих повноважень щодо управління об’єктами права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя», розглянувши звернення департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, враховуючи висновок комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Передати за стандартизованою оцінкою в безоплатне користування за договором позички департаменту культури і туризму Запорізької міської ради частину нежитлового приміщення №39 підвального поверху (літ.А-3) площею 168,1 кв.м по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21, що перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7», на строк дії договору позички нерухомого майна від 25.05.2011 №б/н (до 01.12.2022).

2. Комунальному підприємству «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7» внести відповідні зміни до договору позички нерухомого майна від 25.05.2011 №б/н нежитлового приміщення по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21 шляхом укладання додаткової угоди.

3. Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради укласти відповідні договори з постачальниками комунальних послуг, з суб’єктом (балансоутримувач будинку, об’єднання співвласників  багатоквартирного будинку, управитель будинку тощо) договір про надання послуг та (або) сплату членських внесків на утримання будинку і споруд та прибудинкової території, та своєчасно вносити платню (внески, платежі тощо) за ці послуги у встановленому законодавством порядку.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

Міський голова                                                                      В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про передачу в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21 департаменту культури і туризму Запорізької міської ради»

На підставі рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 21.04.2011 №158/132 департаменту культури і туризму Запорізької міської ради було передано в безоплатне користування нежитлове приміщення площею 284,4 кв.м по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21, згідно з договором позички від 25.05.2011 №б/н.

До виконавчого комітету Запорізької міської ради звернувся департамент культури і туризму Запорізької міської ради щодо додаткової передачі в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення №39 підвального поверху (літ.А-3) площею 168,1 кв.м по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21.         

На підставі рішення сесії Запорізької міської ради від 05.10.2011 № 82 «Про делегування окремих повноважень щодо управління об’єктами права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя» передача об’єктів права комунальної власності в безоплатне користування відповідно до договорів позички здійснюється на підставі рішень виконавчого комітету міської ради.

Повноваження позичкодавця комунального майна надані комунальним підприємствам щодо рухомого та нерухомого майна, яке перебуває в їх господарському віданні (на балансі).

 Керуючись Цивільним кодексом, Законом про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи згоду балансоутримувача зазначеного приміщення – комунального підприємства «Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об'єднання №7», щодо передачі в позичку частини нежитлового приміщення №39 підвального поверху (літ.А-3) площею 168,1 кв.м по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21, департаментом комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради підготовлено проект рішення виконавчого комітету «Про передачу в безоплатне користування за договором позички частини нежитлового приміщення по вул.Олександрівській/вул.Академіка Чабаненка,51/21 департаменту культури і туризму Запорізької міської ради».