Про встановлення розміру внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі»

від 20.02.2020. Дата оприлюднення 20.02.2020

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №129 «Про затвердження Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Встановити розмір внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі» в розрізі кожної будівлі окремо згідно з додатками.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 27.05.2019 № 213 «Про встановлення розміру внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та постачання гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі».

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                                                                   В.В. Буряк

 


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про встановлення розміру внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі» »

 

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування  в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання», "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" (надалі-Закон) та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», на розгляд виконавчого комітету міської  ради виноситься дане рішення «Про встановлення розміру внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі»».

Відповідно до п.2 р. IV Закону, оснащення вузлами комерційного обліку будівель, що на день набрання чинності цим Законом були приєднані до зовнішніх інженерних мереж і не були оснащені такими вузлами обліку, або якщо такі вузли обліку на день набрання чинності цим Законом вийшли з ладу, зобов’язаний здійснити оператор зовнішніх інженерних мереж з відшкодуванням витрат власниками (співвласниками) будівель, шляхом сплати внесків.

Внесками за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку є регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують витрати операторів зовнішніх мереж, пов’язані із обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку за кожною комунальною послугою окремо.

Витрати пов’язані із обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку для включення їх до складу відповідних внесків розраховує оператор інженерних мереж.

Вказані витрати розраховуються окремо для кожної будівлі та за видами діяльності - обслуговування вузлів комерційного обліку, заміна вузлів комерційного обліку.

Концерн «Міські теплові мережі» підготував розрахунок розміру внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води на будівлі м.Запоріжжя.

Розмір внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води визначено окремо для кожної будівлі, виходячи з локальних кошторисів на будівельні роботи, планованих витрат оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування відповідного(них) вузла(ів) комерційного обліку (їх складових частин), зокрема витрат на пломбування/розпломбування, періодичну повірку (у тому числі демонтаж, транспортування  та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою частиною вузла обліку, ремонт та заміну допоміжних засобів вузла обліку.

У зв’язку з прийняттям на комерційний облік 196 приладів обліку гарячої води, по 151 будинку підприємством виконано розрахунок внесків на обслуговування вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води.

Та беручи до уваги, що після прийняття рішення від 27.05.2019 №213 «Про встановлення розміру внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та гарячої води власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі» відбулося збільшення мінімальної заробітної плати, вартості електроенергії, води та стоків, витрат стороннім організаціям за повірку приладів обліку, зменшення індексу інфляції, загальновиробничих та адміністративних витрат виникла необхідність щодо відміни дії зазначеного рішення.

Метою даного рішення є встановлення розміру внесків за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та за обслуговування, заміну вузлів комерційного обліку централізованого постачання гарячої води  власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж Концерну «Міські теплові мережі».

 

Директор департаменту з управління
житлово-комунальним господарством
Запорізької міської ради                                                                      С.Я.Польовий

 

 

Копії документа для завантаження