Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.02.2018 №72 «Про затвердження Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя» (зі змінами)

від 06.03.2020. Дата оприлюднення 06.03.2020

Керуючись  Законом  України  «Про  місцеве  самоврядування  в Україні»,  відповідно  до  Законів  України  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.02.2018 №72 «Про затвердження Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя» (зі змінами), а саме пункти 9, 14, 15, 20  викласти в наступних редакціях:

«9. Реєстрація заяв та облік ветеранів, які мають право на оздоровлення, здійснюються окремо за кожною категорією за формами, встановленими на державному рівні.

14. Гранична вартість санаторно-курортного лікування (ліжко-дня)  визначається для:

14.1. Осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, визначених статтею 6-2 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», – в розмірі граничної вартості путівки для осіб з інвалідністю загального захворювання, затвердженої на державному рівні.

14.2. Учасників бойових дій, учасників війни, осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», та осіб, оздоровлення яких передбачено статтями 6-1, 6-3, 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», – в розмірі граничної вартості путівки для осіб з інвалідністю загального захворювання, затвердженої на державному рівні, збільшеної на двадцять відсотків.

15. При визначенні переліку базових послуг, що надаються ветеранам відповідно до медичних рекомендацій і входять до вартості санаторно-курортного лікування, застосовується перелік базових послуг визначений для санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, затверджений на державному рівні.

20. У разі відмови ветерана від оздоровлення складається акт відмови за формою, затвердженою на державному рівні, а кошти, передбачені на оздоровлення зазначеної особи, направляються на оздоровлення іншого ветерана у порядку черговості.»

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоварова А.І.

 

Міський голова                                           В.В.Буряк


Пояснювальна записка

до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.02.2018 №72 «Про затвердження Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя» (зі змінами)

 

У зв’язку зі створенням Міністерства у справах ветеранів України та переходом деяких функцій (зокрема, щодо затвердження граничної вартості санаторно-курортного лікування) від Міністерства соціальної політики України до новоствореного Міністерства, необхідно внести зміни до Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя, затвердженого рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 23.02.2018 №72 «Про затвердження Порядку забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням деяких категорій громадян міста Запоріжжя».

 

Начальник управління
соціального захисту
населення Запорізької
міської ради                                                                       О.Я.Полковнікова