Про роботу постійно діючого конкурсного комітету з питань автомобільного транспорту в місті Запоріжжі

від 13.03.2020. Дата оприлюднення 13.03.2020

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» із змінами і доповненнями, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Доручити постійно діючому конкурсному комітету з питань автомобільного транспорту в місті Запоріжжі забезпечувати проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах (рейсах) загального користування в місті Запоріжжі протягом двох років до 04.12.2021.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Мішка С.М. і начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Власюка О.О.

 

Міський голова                    В.В.Буряк


Пояснювальна записка
проекту рішення виконавчого комітету міської ради
«Про роботу постійно діючого конкурсного комітету з питань автомобільного транспорту в місті Запоріжжі»

Проект рішення підготовлений відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» із змінами і доповненнями (далі – Постанова №1081).

Відповідно до Постанови №1081 необхідно було визначити на конкурсних засадах підприємство (організацію) для здійснення функцій робочого органу. Визначення робочого органу на конкурсних засадах є обов’язковим.

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 25.11.2019 №499 «Про проведення конкурсу на визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу з метою забезпечення проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі» постійно діючому конкурсному комітету з питань автомобільного транспорту в місті Запоріжжі було доручено провести конкурс на визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу з метою забезпечення проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі. Відповідно, в газеті «Запорозька Січ» від 05.12.2019 №196-198 опубліковано оголошення про проведення конкурсу на визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу з метою забезпечення проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі.

Прийом документів закінчився о 15-00  23.01.2020.

Претенденти на участь у зазначеному конкурсі відсутні.

Згідно з п.21 Постанови №1081 у разі відсутності претендентів на здійснення функцій робочого органу організатор повинен забезпечити проведення конкурсу самостійно, однак протягом періоду не більш як два роки з моменту оголошення конкурсу з визначення робочого органу, тобто до 04.12.2021.

Проектом рішення передбачається забезпечення проведення конкурсу організатором самостійно, однак протягом періоду не більш як два роки з моменту оголошення конкурсу з визначення робочого органу.

 

Начальник управління з питань
транспортного забезпечення та
зв’язку Запорізької міської ради                                     О.О.Власюк