Про проведення загально-міських заходів та Дня Довкілля

Розпорядження міського голови №85р від 12.03.2020. Дата оприлюднення 13.03.2020

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», рішенням міської ради від 22.06.2011 № 41 «Про Правила благоустрою території міста Запоріжжя», з метою забезпечення належного санітарного стану в м. Запоріжжя, стану прибудинкових територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення:

1. Провести з 1 квітня по 10 травня 2020 року комплекс заходів щодо приведення території міста до належного санітарного стану та загальноміські заходи, День Довкілля з озеленення і благоустрою міста.

2. Районним адміністраціям міської ради, департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради з залученням підпорядкованих комунальних підприємств, департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради з залученням підпорядкованих комунальних підприємств, керуючих компаній, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, департаменту освіти і науки міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді міської ради, департаменту охорони здоров’я міської ради, управлінню з питань екологічної безпеки міської ради, Інспекції з благоустрою міської ради, Національному заповіднику «Хортиця» забезпечити:

2.1. Приведення до належного естетичного та санітарного стану вулиць, доріг, тротуарів, зелених зон, парків, скверів, бульварів, пляжів, кладовищ, прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, інших об’єктів масового перебування та відпочинку населення, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Звернути особливу увагу на санітарне очищення місць проведення масових святкових заходів (до і після проведення).

При виконанні робіт із прибирання опалого листя неухильно дотримуватись п. 9.1.19 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, а саме забороняється згрібати листя з-під групи дерев і чагарників у лісопарках, парках, гідропарках, скверах, садах, за винятком ділянок загонів тощо. На звичайних газонах листя слід згрібати тільки вздовж магістралей і паркових доріг з інтенсивним рухом у смузі завширшки 10-25 м залежно від значущості об'єктів.

2.2. Наявність у місцях проведення зазначених заходів достатньої кількості інвентарю та техніки для прибирання і вивозу сміття.

3. Керівникам всіх підприємств, організацій та установ, незалежно від форм власності, торгових підприємств та ринків провести роботи по наведенню чистоти і порядку на відведених та закріплених територіях.

4. Просити керівників промислових підприємств міста вжити заходів щодо упорядкування санітарно-захисних зон та додаткового їх озеленення.

5. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради:

5.1. Звернутися через засоби масової інформації до жителів міста, громадськості, учнівської та студентської молоді з проханням прийняти активну участь в наведенні порядку на території міста.

5.2. Забезпечити широке висвітлення проведених заходів у засобах масової інформації.

6. Просити товариство з обмеженою відповідальністю «Вельтум-Запоріжжя»:

6.1. Організувати безкоштовне прийняття зібраного сміття від підприємств, установ, організацій на міський полігон твердих побутових відходів для його утилізації з 01.04.2020 по 10.05.2020.

6.2. Прийом сміття здійснювати тільки по талонах, які будуть видавати районні адміністрації міської ради за формою, узгодженою з товариством з обмеженою відповідальністю «Вельтум-Запоріжжя».

7. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волобуєва В.О.

 

Міський голова                              В.В.Буряк