Про надання дозволу на списання майна комунальної власності, яке перебуває в оперативному управлінні департаменту освіти і науки Запорізької міської ради

від 28.04.2020. Дата оприлюднення 28.04.2020

Керуючись ст.59, ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Положенням про порядок списання майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста Запоріжжя, затвердженим рішенням міської ради від 05.10.2011 №80 (зі змінами), враховуючи звернення та документи, надані департаментом освіти і науки Запорізької міської ради, протокол засідання постійно діючої  комісії з визначення доцільності списання майна комунальної власності від 23.04.2020 №15, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Надати дозвіл на списання частини теплиці /літ.В/ (тепличні блоки) площею 242,6 кв.м інвентарний номер 1013310003, розташованої по вул.Богдана Завади,8 первісною вартістю 434885,00 грн., залишковою - 331,52 грн., яка перебуває в оперативному управлінні департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

2.  Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради:

2.1. Списати та демонтувати об’єкт права комунальної власності, зазначений в п.1 даного рішення.

2.2. Матеріали, які придатні для подальшого використання, оприбуткувати. Вторинну сировину, непридатну для подальшого використання, здати установам, що здійснюють її збирання.

2.3. Отримані від реалізації матеріалів кошти, перерахувати до спеціального фонду бюджету міста (бюджету розвитку): отримувач – УК у м. Запоріжжі /Запоріжжя/ 31030000; код отримувача (ЄДРПОУ) – 38025409; банк отримувача – Казначейство України (ел.адм.подат.); номер рахунку (IBAN) – UA468999980314161905000008002; код класифікації доходів – 31030000; найменування коду класифікації доходів - “Кошти від відчуження майна, що належить Автономній Республіці Крим та майна, що перебуває в комунальній власності”.

2.4. Здійснити заходи щодо внесення поточних змін до матеріалів технічної інвентаризації та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

2.5. Надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради звітні документи про виконання пунктів 2.1- 2.4 даного рішення.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Пустоварова А.І.

 

Міський голова                                  В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
“Про надання дозволу на списання майна комунальної власності, яке перебуває в оперативному управлінні департаменту освіти і науки Запорізької міської ради”

До виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшло звернення департаменту освіти і науки Запорізької міської ради про надання дозволу на списання об’єкта права комунальної власності, розташованого по вул.Богдана Завади,8.

Комісія, створена розпорядженням Запорізького міського голови від 13.07.2016 №399р “Про створення постійно діючої комісії з визначення доцільності списання майна комунальної власності, яке належить територіальній громаді м.Запоріжжя” (зі змінами) розглянула документи, надані департаментом освіти і науки Запорізької міської ради у відповідності до вимог Положення про порядок списання майна, яке належить на праві комунальної власності територіальній громаді м.Запоріжжя, затвердженого рішенням міської ради від 05.10.2011 №80 (зі змінами).

В ході роботи комісії встановлено, що частина теплиці /літ.В/, а саме  тепличні блоки,  розташовані на території Запорізького ліцею №34 Запорізької міської ради Запорізької області по вул.Богдана Завади,8, внаслідок довготривалої експлуатації та впливу зовнішнього середовища мають вкрай незадовільний технічний стан та становлять загрозу здоров'ю та життю дітей.

Враховуючи технічний стан запропонованих для списання тепличних блоків та висновки комісії з визначення доцільності списання майна комунальної власності, департаментом комунальної власності та приватизації міської ради підготовлено проєкт рішення виконкому міської ради “Про надання дозволу на списання майна комунальної власності, яке перебуває в оперативному управлінні департаменту освіти і науки Запорізької міської ради”, який вноситься для розгляду на чергове засідання виконкому міської ради.

 

Директор департаменту комунальної
власності та приватизації міської ради                  О.П.Забутний