Про закріплення на праві господарського відання за КОНЦЕРНОМ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” транзитних мереж теплопостачання по вул.Спартака Маковського, 8

від 18.05.2020. Дата оприлюднення 18.05.2020

Керуючись ст.ст.59,60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.136 Господарського кодексу України, на виконання рішення Запорізької міської ради від 28.03.2018 №62 “Про передачу зовнішніх мереж тепло-, водопостачання” (зі змінами), розглянувши звернення департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, враховуючи згоду КОНЦЕРНУ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” та пропозиції робочої групи, затвердженої розпорядженням міського голови від 29.01.2018 №21р (зі змінами), викладені у протоколі від 18.03.2020 №8, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Закріпити на праві господарського відання за КОНЦЕРНОМ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” транзитні мережі теплопостачання (трубопроводи опалення) загальною довжиною 150,0 п.м, що проходять у підвальному приміщенні житлового будинку №8 по вул.Спартака Маковського до житлового будинку №6 по вул.Спартака Маковського.

2. Доручити КОНЦЕРНУ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” здійснити заходи щодо проведення незалежної експертної оцінки майна, зазначеного в пункті 1 цього рішення та облікувати його на балансі вартістю, визначеною шляхом незалежної експертної оцінки, у відповідності до вимог чинного законодавства.

3. Департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради вжити у відповідності до вимог чинного законодавства заходи щодо передбачення видатків, спрямованих на виконання пункту 2 цього рішення.

4. Зобов’язати КОНЦЕРН “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання пункту 2 цього рішення.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                             В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
“Про закріплення на праві господарського відання за КОНЦЕРНОМ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” транзитних мереж теплопостачання по вул.Спартака Маковського, 8”

Запорізькою міською радою прийнято рішення від 28.03.2018 №62 “Про передачу зовнішніх мереж тепло-, водопостачання”, із змінами, внесеними рішенням Запорізької міської ради від 31.10.2018 №26.

Даним рішенням передбачено закріплення на праві господарського відання за комунальним підприємством КОНЦЕРНОМ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” транзитних мереж теплопостачання (трубопроводів опалення та гарячого водопостачання), що проходять підвальними, технічними та допоміжними приміщеннями житлових будинків або між ними та використовуються для надання послуг іншим споживачам (транзитних мереж), власників яких не встановлено. Закріпленню підлягають транзитні мережі, де кількість підключень на будівлю, де вона розташована, не перевищує одного. Закріплення здійснюється на підставі окремих рішень виконавчого комітету міської ради.

На виконання вищевказаного рішення Запорізької міської ради, керуючись ст.ст.59,60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та ст.136 Господарського кодексу України, розглянувши звернення департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, враховуючи згоду КОНЦЕРНУ “МІСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ” та пропозиції робочої групи, затвердженої розпорядженням міського голови від 29.01.2018 №21р (зі змінами), викладені у протоколі від 18.03.2020 №8, з метою забезпечення належного утримання та експлуатації транзитних мереж теплопостачання, на розгляд виконавчого комітету Запорізької міської ради вноситься даний проєкт рішення.

 

Директор департаменту комунальної
власності та приватизації Запорізької
міської ради                                                                 О.П.Забутний