Про закріплення на праві оперативного управління за районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району світлофорних об’єктів по вул.Хортицьке шосе,30а та проспекту Інженера Преображенського,13

від 19.05.2020. Дата оприлюднення 19.05.2020

Керуючись ст.59, ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.137 Господарського кодексу України, розглянувши звернення районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району, виконавчий  комітет  Запорізької  міської ради

ВИРІШИВ:

1. Закріпити на праві оперативного управління за районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району світлофорні об'єкти, які розташовані по вул.Хортицьке шосе,30а та проспекту Інженера Преображенського,13.

2. Доручити районній адміністрації Запорізької міської ради по  Хортицькому району здійснити заходи щодо проведення незалежної оцінки майна, зазначеного у п.1 даного рішення, та облікування його на балансі у відповідності до вимог чинного законодавства.

3. Зобов'язати районну адміністрацію Запорізької міської ради по Хортицькому району надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання п.2 даного рішення.

4. Контроль  за  виконанням  даного  рішення  покласти  на заступника міського  голови  з питань діяльності виконавчих органів ради  Волобуєва В.О.

та голову районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району Пшеничного О.М.

 

Міський голова                                В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету міської ради “Про закріплення на праві оперативного управління за районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району світлофорних об’єктів по вул.Хортицьке шосе,30а та проспекту Інженера Преображенського,13”

До виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшло звернення від районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району щодо закріплення за нею світлофорних об’єктів по вул.Хортицьке шосе,30а та проспекту Інженера Преображенського,13.

На територій Хортицького району напроти торговельних комплексів “Сільпо” по проспекту Інженера Преображенського,13 та “Амстор” по вул.Хортицьке шосе,30а  розташовані світлофорні об'єкти, які не обліковуються ані балансі районної адміністрації, ані на балансі та обслуговуванні жодного суб’єкта господарювання.      

Районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району проведено роботу щодо встановлення власників зазначених  світлофорних об'єктів, та станом на теперішній час їх власників не встановлено.  Для забезпечення безпеки руху на даних ділянках, належного утримання та обслуговування зазначеного світлофорний об’єкт, є необхідним облікування його на балансі районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району.

Враховуючи звернення та надані районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району документи, департаментом комунальної власності та приватизації міської ради підготовлено проект рішення виконавчого комітету “Про закріплення на праві оперативного управління за районною адміністрацією Запорізької міської ради по Хортицькому району світлофорних об’єктів по вул.Хортицьке шосе,30а та проспекту Інженера Преображенського,13”, який внесено для розгляду на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

 

Директор департаменту
комунальної власності та
приватизації міської ради                                           О.П.Забутний