Про припинення розгляду звернень гр. Дюжевої А.М.

Розпорядження міського голови №141р від 09.06.2020. Дата оприлюднення 12.06.2020

Протягом 2014-2020 років до виконавчого комітету Запорізької міської ради, районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району надходили численні звернення гр. Дюжевої Ази Миколаївни, яка мешкає за адресою: пр.Соборний, буд.139, кв.21, з питань функціонування об’єктів, які розташовуються у нежитлових приміщеннях на першому поверсі будинку №139 по пр.Соборному, де вона мешкає: щодо незгоди зі встановленням холодильного обладнання в магазині під балконом заявниці; скарга на шум та вібрацію від холодильного обладнання магазину; скарга на шум і вібрацію від кондиціонера; щодо перевірки законності функціонування кальян-бару, пункту виготовлення та продажу обладнання й матеріалів для кальянів у кв. 25; тощо.

Зазначені питання неодноразово перебували на розгляді виконавчого комітету Запорізької міської ради, департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району, департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради, інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

З метою всебічного розгляду питань, що порушувались у зверненнях та скаргах гр. Дюжевої А.М., згідно з розпорядженням міського голови районною адміністрацією неодноразово створювалися комісії, до складу яких входили фахівці департаментів та управлінь міської ради, районної адміністрації міської ради, санітарно-епідеміологічної служби, комунальних служб міста. У присутності заявниці здійснювалися обстеження об’єктів, що розташовуються на першому поверсі будинку, зокрема, безпосередньо під її квартирою.

За результатами обстежень порушень вимог органів Державного архітектурно-будівельного контролю, Державного санітарно-епідеміо-логічного контролю та органів Держохоронпраці при будівництві та функціонуванні зазначених об’єктів не встановлено. Всі мережі будинку експлуатуються згідно відповідних технічних умов та норм, тому погіршувати умови проживання мешканців будинку не можуть.

Під час останнього обстеження в лютому 2020 року з’ясовано, що на теперішній час у нежитлових приміщеннях, які розташовані на першому поверсі будинку, жодного розважального закладу, зокрема кальян-бару, не розміщено. Крім того, встановлено, що безпосередньо у нежитлових приміщеннях, які знаходяться під квартирою заявниці, розташований магазин з продажу одягу зі шкіри і хутра та книжковий магазин «Книгарня», в яких відсутня окремо виведена вентиляційна система. Єдина витяжна вентиляційна система, трубу якої виведено за рівень даху будинку, не використовується.

Щодо використання квартири № 25 в якості  підсобного приміщення для підготування кальянів до паління та виведення вентиляції з неї на балкон встановлено, що на балконі зазначеної квартири відсутні будь-які ознаки існування окремої вентиляційної системи.

З огляду на викладене та враховуючи те, що звернення гр. Дюжевої Ази Миколаївни неодноразово перебували на розгляді, їй надавались обгрунтовані та вичерпні відповіді та роз'яснення з посиланнями на норми чинного законодавства, на підставі ч. 2 ст. 8 Закону України «Про звернення громадян»:

1. Припинити розгляд звернень гр.  Дюжевої Ази Миколаївни з вищезазначених питань.

2. Відділу по роботі зі зверненнями громадян виконавчого комітету міської ради повідомити гр. Дюжеву Азу Миколаївну про припинення розгляду її звернень.

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                              В.В.Буряк