Про анулювання паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження  підприємницької діяльності, зареєстрованого в містобудівному кадастрі 15.02.2016 №ТС-01078-К

від 18.06.2020. Дата оприлюднення 18.06.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням Запорізької міської ради від 30.01.2019 №30 «Про внесення змін до рішення Запорізької міської ради від 25.08.2016 № 52 «Про затвердження Положень, що регулюють правовідносини функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та об’єктів  дрібно-роздрібної торговельної мережі на території м.Запоріжжя», враховуючи наявність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем Чучвою Наталією Геннадіївною від 22.06.2017 №20830060005002180, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Анулювати паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, виданий фізичній особі – підприємцю Чучві Наталії Геннадіївні,  зареєстрований в містобудівному кадастрі департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради від 15.02.2016 за номером ТС-01078-К.

2. Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради протягом десяти робочих днів з дати прийняття цього рішення, внести інформацію про анулювання паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності до містобудівного кадастру.

3. Рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

Міський голова                                                                    В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради  «Про анулювання паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження  підприємницької діяльності, зареєстрованого в містобудівному кадастрі 15.02.2016 №ТС-01078-К»

 

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було встановлено наявність запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем Чучвою Наталією Геннадіївною від 22.06.2017 №20830060005002180.

Згідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» наявність  в  Єдиному  державному  реєстрі  юридичних  осіб, фізичних  осіб  -  підприємців та громадських формувань відомостей про  припинення   підприємницької  діяльності  юридичної особи є підставою для анулювання документів, отриманих суб’єктом господарювання та спрямованих на набуття, зміну чи припинення його права та/або обов’язку.

Згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» та наказом Мінрегіону України від 21.10.2011 №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд  для провадження підприємницької діяльності»,  розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності здійснюється на підставі паспорту прив’язки ТС, який надається департаментом архітектури та містобудування Запорізької міської ради за зверненням суб’єкта господарювання.

Таким чином, при припинені діяльності суб’єкта господарювання, згідно до вимог чинного законодавства, паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності підлягає анулюванню.

Рішенням Запорізької міської ради від 30.01.2019 №30 «Про внесення змін до рішення Запорізької міської ради від 25.08.2016 №52 «Про затвердження Положень, що регулюють правовідносини функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та об’єктів  дрібно-роздрібної торговельної мережі на території м.Запоріжжя» повноваження щодо анулювання паспортів прив’язки ТС покладені на виконавчий комітет Запорізької міської ради (пункт 6.8. Положення про порядок оформлення документів на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м.Запоріжжі).

Однією із підстав для анулювання паспорту прив’язки ТС визначено  припинення юридичної особи без правонаступництва (пункт 6.8.2.Положення про порядок оформлення документів на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м.Запоріжжі).

Враховуючи наявність підстав для анулювання паспортів прив’язки ТС, департаментом архітектури та містобудування Запорізької міської ради підготовлено рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради про анулювання паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження  підприємницької діяльності, зареєстрованого в містобудівному кадастрі 15.02.2016 №ТС-01078-К.

 

Заступник  директора департаменту
архітектури та містобудування
Запорізької міської ради                                                     П.В. Назаренко