Про видалення зелених насаджень по вул. Глісерній, 30

від 20.08.2020. Дата оприлюднення 20.08.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України» (із змінами), наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень», рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень», на підставі заяви обслуговуючого кооперативу «Дубовий Гай Запоріжжя» про видалення зелених насаджень у зв’язку з будівництвом багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями (І-ша черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІ-га черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІІ-тя черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІV-та черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 30, згідно з проєктною документацією «Нове будівництво багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями (І-ша черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІ-га черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІІ-тя черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІV-та черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 30» виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дозволити обслуговуючому кооперативу «Дубовий Гай Запоріжжя» при проведенні робіт з будівництва багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями по вул. Глісерній, 30, видалити 11 (одинадцять) дерев та 1753,9 м2 газону лучного, згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 03.08.2020 № 251, з визначеною їх відновною вартістю у сумі 24 376,22 грн. (двадцять чотири тисячі триста сімдесят шість гривен 22 копійки).

2. Сплата відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню не проводиться у зв’язку з тим, що сума, передбачена в проєктній документації на озеленення території перевищує визначену суму відновної вартості зелених насаджень.

3. Обслуговуючому кооперативу «Дубовий Гай Запоріжжя» виконати озеленення території у відповідності до проєкту «Нове будівництво багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями (І-ша черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІ-га черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІІ-тя черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІV-та черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 30».

4. Управлінню з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради видати обслуговуючому кооперативу «Дубовий Гай Запоріжжя» ордер на видалення зелених насаджень.

5. Районній адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району забезпечити внесення відповідних змін до облікової документації зелених насаджень.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                           В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради
«Про видалення зелених насаджень по вул. Глісерній, 30»

Проєкт рішення «Про видалення зелених насаджень по вул. Глісерній, 30» підготовлений на підставі заяви обслуговуючого кооперативу «Дубовий Гай Запоріжжя» про видалення зелених насаджень у зв’язку з будівництвом багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями по вул. Глісерній, 30, згідно з проєктною документацією «Нове будівництво багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями (І-ша черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІ-га черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІІІ-тя черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями; ІV-та черга: будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 30».

У відповідності до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 (зі змінами та доповненнями), керуючись наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» (зі змінами), рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень», постійно діючою комісією з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості у м. Запоріжжя складений Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 03.08.2020 № 251.

Проєктною документацією, зокрема, передбачено видалення зелених насаджень, а саме: 11 (одинадцяти) дерев та 1753,9 м2 газону лучного.

Проєктом передбачено висадку 9 молодих декоративних дерев (катальпа Нана, сакура Пінк, платан східний).

 

Начальник управління
з питань екологічної безпеки міської ради                    Г.А.Золотарьов