Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 29.10.2018 №473

від 01.09.2020. Дата оприлюднення 01.09.2020

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», «Про охорону дитинства», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 29.10.2018 №473 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електротранспорті Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс»», виклавши п. 2 в наступній редакції:

«2. Надавати пільгу на проїзд у міському електротранспорті студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної форми навчання, учням професійно-технічних навчальних закладів та учням середніх загальноосвітніх  навчальних закладів шляхом затвердження вартості місячних проїзних квитків у таких розмірах:

- на один вид транспорту:

трамвай або тролейбус – 120,00 грн.;

- на два види транспорту:

трамвай і тролейбус – 150,00 грн.

Забезпечити проїзд учнів закладів середньої освіти всіх типів і форм власності (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв тощо) із 50-відсотковою знижкою вартості проїзду в міському електричному транспорті (трамвай, тролейбус) на період навчального року (за виключенням канікул, перерв та відпочинків між чвертями, півріччями, семестрами тощо) з понеділка по п’ятницю за умови надання учнівського посвідчення, довідки тощо.

Забезпечити надання пільгового проїзду у міському електротранспорті пільговим категоріям громадян відповідно чинного законодавства.».

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мішка С.М.

 

Міський голова                                В.В.Буряк


Пояснювальна записка 
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради 
«Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 29.10.2018 №473»

 

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради №430 від 11.08.2017 передбачено зобов’язання автоперевізника забезпечувати проїзд учнів закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв тощо) із 50-відсотковою знижкою вартості проїзду на період навчального року (за виключенням канікул, перерв та відпочинків між чвертями, півріччями, семестрами тощо), з понеділка – по п’ятницю, за рахунок власних коштів, за умови надання учнівського посвідчення, довідки тощо.

Зазначені зобов’язання не розповсюджуються на міський електричний транспорт, а діють лише шляхом затвердження пільгових місячних проїзних квитків, що створює плутанину та незручності для містян.

Враховуючи вищезазначене, пропонується забезпечити проїзд учнів закладів середньої освіти всіх типів і форм власності (початкових шкіл, гімназій, ліцеїв тощо) із 50-відсотковою знижкою вартості проїзду в міському електричному транспорті шляхом внесення змін до рішення виконавчого комітету від 29.10.2018 №473.

 

Начальник управління з питань
транспортного забезпечення
та зв’язку міської ради                                                                               О.О.Власюк