Про видалення зелених насаджень по вул. Українській, 2Ж

від 14.09.2020. Дата оприлюднення 14.09.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України» (із змінами), наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень», рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень», на підставі заяви товариства з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» про видалення зелених насаджень у зв’язку з будівництвом житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів по вул. Українській, 2Ж, згідно з проєктною документацією «Будівництво житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів за адресою вул. Українська, 2-Ж, м. Запоріжжя», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дозволити товариству з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» при проведенні робіт з будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів  (перша черга) по вул. Українській, 2Ж, видалити 14 (чотирнадцять) дерев та 1256,0 м2 газону лучного, згідно з Актом обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 04.09.2020 № 318.

2. Товариству з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ»:

2.1. Забезпечити збереження зелених насаджень, що залишаються на місці в межах відведеної під забудову ділянки (76 дерев та 30 кущів).

2.2. Сплатити до міського бюджету м. Запоріжжя відновну вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню у сумі 12 566,90 грн. (дванадцять тисяч п’ятсот шістдесят шість гривень 90 копійок).

2.3. Виконати озеленення території у відповідності до проєктної документації «Будівництво житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів за адресою вул. Українська, 2-Ж, м. Запоріжжя».

3. Управлінню з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради:

3.1. Видати товариству з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» копію рішення виконавчого комітету міської ради для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

3.2. Видати товариству з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» ордер на видалення зелених насаджень наступного дня після подання ним документів про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

4. Районній адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району забезпечити внесення відповідних змін до облікової документації зелених насаджень.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                                              В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про видалення зелених насаджень по вул. Українській, 2Ж»

 

Проєкт рішення «Про видалення зелених насаджень по вул. Українській, 2Ж» підготовлений на підставі заяви товариства з обмеженою відповідальністю «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» про видалення зелених насаджень у зв’язку з будівництвом житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів по вул. Українській, 2Ж, згідно з проєктною документацією «Будівництво житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями продовольчої та непродовольчої групи товарів за адресою вул. Українська, 2-Ж, м. Запоріжжя».

У відповідності до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 (зі змінами та доповненнями), керуючись наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 №127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» (зі змінами), рішенням Запорізької міської ради від 30.06.2016 №61 «Про організацію проведення робіт з видалення зелених насаджень в м. Запоріжжі», рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.07.2016 №375 «Про оформлення документів на видалення зелених насаджень», постійно діючою комісією з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості у м. Запоріжжя складений Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 04.09.2020 № 318.

Проєктною документацією передбачено видалення зелених насаджень, зокрема, в першу чергу будівництва – видалення 14 (чотирнадцяти) дерев та 1256 м2 газону лучного.

Проєктом також передбачено висадку 20 молодих декоративних дерев (берези, клени, сосни) та відновлення газонів.

 

Начальник управління
з питань екологічної безпеки
Запорізької міської ради                                                     Г.А.Золотарьов