Про встановлення меморіальних дощок в пам’ять Кравчуна С.І.

від 17.09.2020. Дата оприлюднення 17.09.2020

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання протоколу від 22.06.2020 № 16 засідання робочої групи з питань міської топоніміки, враховуючи звернення громадської організації «Комунарський клуб керівників», щодо встановлення меморіальних дощок  генеральному директору виробничого об’єднення «Запорізький автомобільний завод», Почесному громадянину міста Кравчуну Степану Івановичу на фасадах будинків за адресами: вулиця Чумаченка, 15Г, вулиця Європейська,16, зважаючи на погодження ескізу меморіальних дощок департаментом архітектури та містобудування Запорізької міської ради, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Дозволити встановлення меморіальних дощок  генеральному директору виробничого об’єднення «Запорізький автомобільний завод», Почесному громадянину міста Кравчуну Степану Івановичу на фасадах будинків за адресами: вулиця Чумаченка, 15Г, вулиця Європейська,16, згідно з розробленим та узгодженим у встановленому порядку проєктом, з урахуванням місця розміщення.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Кузьміна О.С., голову  районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району.

 

Міський голова                                                            В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення «Про встановлення меморіальних дощок в пам’ять Кравчуна С.І.»

Проєкт рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про встановлення меморіальних дощок в пам’ять Кравчуна С.І.», підготовлено керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання протоколу від 22.06.2020 № 16 засідання робочої групи з питань міської топоніміки, враховуючи звернення громадської організації «Комунарський клуб керівників».

Враховуючи видатні заслуги в галузі науки, розвитку економіки та виробництва, високий рівень  громадянського обов’язку та плідної праці на благо міста, створення його позитивного іміджу  в Україні  та з метою  увічнення пам’яті про Почесного громадянина міста, Академіка Академії інженерних наук України, генерального директора виробничого об’єднення «Запорізький автомобільний завод» Кравчуна Степана Івановича, пропонується встановити меморіальні дошки  на фасадах будинків за адресами: вулиця Чумаченка, 15Г, вулиця Європейська, 16, де він проживав певний час.

Згідно з п. 10.2. Положення про робочу групу з питань міської топоніміки, встановлення меморіальних дощок здійснюється за рішенням виконавчого комітету.

Прийняття рішення про встановлення меморіальних дощок є компетенцією виконавчого комітету Запорізької міської ради.

 

Голова районної адміністрації
Запорізької міської ради по
Комунарському району                                                                                                           О.С.Кузьмін