Про виділ нежитлових приміщень №176 та №179 по вул.Новокузнецькій,44 зі складу житлового будинку в окремі об’єкти нерухомого майна

від 06.10.2020. Дата оприлюднення 06.10.2020

Керуючись ст.59, ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.4 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, ст.182, ст.319 Цивільного кодексу України, розглянувши звернення комунального підприємства “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7”,  виконавчий  комітет  Запорізької  міської ради

ВИРІШИВ:

1. Виділити  зі складу житлового будинку №44 по вул.Новокузнецькій в окремі об'єкти нерухомого майна нежитлові приміщення №176 та №179 першого поверху /літ.А-9/, які є об’єктами права комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя, а саме:

нежитлове приміщення №176 загальною площею 30,2 кв.м;

нежитлове приміщення №179 загальною площею 68,3 кв.м.

2. Комунальному підприємству “Виробниче ремонтно-експлуатаційне житлове об’єднання №7”, в господарському віданні якого перебувають нежитлові приміщення, зазначені в п.1 рішення:

здійснити передбачені чинним законодавством заходи щодо проведення державної реєстрації права комунальної власності за територіальною громадою м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради на об'єкти нерухомого майна;

надати до департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради інформацію про виконання п.2 даного рішення.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих  органів ради Мішка С.М. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                                                                   В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради “Про  виділ нежитлових приміщень №176 та 179 по вул.Новокузнецькій,44 зі складу житлового будинку в окремі об’єкти нерухомого майна

 

До виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшло звернення від КП “ВРЕЖО №7” щодо виділу зі складу житлового будинку в окремі об’єкти нерухомого майна нежитлових приміщень №176  та №179 по вул.Новокузнець-кій,44 для здійснення заходів з проведення державної реєстрації права комунальної власності за територіальною громадою м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради на зазначені об’єкти нерухомого майна.

На теперішній час зазначені нежитлові приміщення є вільними.

Відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” право власності на нерухоме майно підлягає обов’язковій державній реєстрації та виникає з моменту такої реєстрації.

Керуючись законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” та ст.182, ст.319 Цивільного кодексу України, для реалізації права територіальної громади м.Запоріжжя на володіння, користування та розпорядження нерухомим майном, на засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради внесено проєкт рішення виконавчого комітету про виділ нежитлових приміщеннь №176 (загальною площею 30,2 кв.м) та №179 (загальною площею 68,3 по вул.Новокузнецькій,44 зі складу житлового будинку в окремі об’єкти нерухомого майна.

 

Директор департаменту
комунальної власності та
приватизації міської ради                                                О.П.Забутний