Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя квартири №42 по вул.Патріотичній,60 та подальше її використання

від 11.11.2020. Дата оприлюднення 11.11.2020

Керуючись ст.ст.59,60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.319 Цивільного кодексу України, ст.136 Господарського кодексу України, Наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 01.06.1995 №24 “Про затвердження Тимчасового положення про порядок передачі громадянами житла, що перебуває у їх приватній власності, органу, який здійснює поліпшення житлових умов”, розглянувши звернення  та документи,  надані Озеровою Оленою Олексіївною,  Озеровим  Кирилом Дмитровичем, Озеровою Діаною Дмитрівною та Озеровим Данилом Дмитровичем про передачу до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя квартири №42 по вул.Патріотичній,60, яка належить їм на праві спільної часткової власності, по 1/4 частині кожному, та враховуючи розпорядження районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району від 01.09.2020 №332р, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1.  Прийняти до  комунальної власності територіальної громади м.Запо-ріжжя квартиру №42 по вул.Патріотичній,60 житловою площею 21,8 кв.м, загальною площею 41,0 кв.м.

2. Озеровій Олені Олексіївні, Озерову Кирилу Дмитровичу, Озеровій Діані Дмитрівні та Озерову Данилу Дмитровичу надати до районної адміністрації Запорізької міської  ради  по Вознесенівському  району  свідоцтво про право власності на житло  №1024 від 23.12.2015 для погашення.

3. Районній адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району скасувати розпорядження про приватизацію житла від 23.12.2015  №1024р та анулювати свідоцтво про право власності на житло від 23.12.2015  №1024.

4. Закріпити на праві господарського  відання квартиру №42 по вул.Пат-ріотичній,60 за комунальним підприємством “Наше місто” Запорізької міської ради та доручити підприємству здійснити заходи щодо державної реєстрації даної квартири за територіальною громадою м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради.

5. Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької місь-кої  ради,  департаменту  з  управління  житлово - комунальним  господарством Запорізької міської ради , комунальному підприємству “Наше місто” Запорізької міської ради здійснити передбачені чинним законодавством заходи щодо прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя квартири №42 по вул.Патріотичній,60 та закріплення її на праві господарського відання за комунальним підприємством “Наше місто” Запорізької міської ради.

6. Контроль  за   виконанням  даного   рішення   покласти   на  першого заступника   міського  голови  з   питань   діяльності   виконавчих  органів  ради  Мішка С.М. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                                                                 В.В.Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради “Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя квартири №42 по вул.Патріотичній,60 та подальше її використання”

 

До виконавчого  комітету Запорізької  міської ради  звернулась  сім'я  Озерових,  а саме: Озерова Олена Олексіївна,  Озеров  Кирило Дмитрович,  Озерова Діана Дмитрівна та Озеров Данило Дмитрович про передачу до комунальної власності територіальної громади м.Запоріжжя квартири №42 по вул.Патріотичній,60, яка належить їм на праві спільної часткової власності, по 1/4 частині кожному, у з зв'язку з поліпшенням житлових умов.

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.09.2020 №384/9 “Про надання житлової площі у гуртожитках, які є власністю територіальної громади м.Запоріжжя” Озеровій Олені Олексіївні  виділено двокімнатний житловий блок загальною площею 67,0 кв.м, житловою площею 48,0 кв.м у будинку квартирного  типу (гуртожитку) по вул.Незалежної України,45, що підтверджує ордер на зазначену жилу площу від 01.10.2020, виданий виконавчим комітетом Запорізької міської ради.

Керуючись ст.ст.59,60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.319 Цивільного кодексу України, ст.136 Господарського кодексу України та наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 01.06.1995 №24 “Про затвердження Тимчасового положення про порядок передачі громадянами житла, що перебуває у їх приватній власності, органу, який здійснює поліпшення житлових умов” та враховуючи розпорядження  районної  адміністрації  Запорізької  міської  ради по Вознесенівському району від 01.09.2020 №332р, департаментом комунальної власності та приватизації міської ради підготовлений даний проєкт рішення, який вноситься для розгляду на засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

 

Директор департаменту комунальної
власності та приватизації міської
ради                                                                                                                                О.П.Забутний