Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 21.09.2018 №444 «Про посадових осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення»

від 18.02.2021. Дата оприлюднення 18.02.2021

Керуючись ст.ст. 215, 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1.Внести зміни до рішення виконавчого комітету від 21.09.2018 №444 «Про посадових осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення» (зі змінами), а саме: надати повноваження складати протоколи про адміністративні правопорушення передбаченні ст.ст.150,152,154 КУпАП посадовим особам відділу житлово-комунальних послуг та відділу нормативно-методологічного забезпечення розвитку житлового господарства департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради.

2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В. Г.

 

Міський голова                                        В.В. Буряк


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про
посадових осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні
правопорушення»

Відповідно до рішення виконавчого комітету «Про посадових осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення» № 444 від 21.09.2018 визначено перелік посадових осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Наразі виникла необхідність надати такі повноваження й посадовим особам департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, у зв’язку із чисельною кількістю скарг громадян щодо засмічення побутовим, будівельним сміттям та опалим листям території міста Запоріжжя,  недотримання чистоти на земельних ділянках, прилеглих до багатоповерхових будинків, захисту прав громадян на відпочинок та безпеку, боротьби зі стихійними звалищами, захаращенням території міста Запоріжжя, забезпечення ефективної роботи з профілактики правопорушень у цій галузі.

Пропонується надати можливість відповідальним особам, які мають намір змінити місто на краще, дати можливість вести боротьбу з такими порушеннями законним шляхом, а саме надати повноваження складати протоколи про адміністративні правопорушення передбаченні ст. 150 «Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями», ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» ст. 154 «Порушення правил тримання собак і котів» посадовим особам департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, за посадами:

- начальник та головні спеціалісти відділу житлово-комунальних послуг;

- начальник та головні спеціалісти відділу нормативно-методологічного забезпечення розвитку житлового господарства.

Розгляд таких протоколів буде здійснювати адміністративна комісія при виконавчому комітеті в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

Директор департаменту з управління
житлово - комунальним господарством
Запорізької міської ради                                   С.Я. Польовий