Щодо організації, створення, оновлення, перевірки топографо-геодезичних зйомок, впорядкування геодезичних розбивок і контрольно-виконавчих зйомок інженерних мереж та споруд, а також створення єдиної цифрової топографічної основи в М 1:500 на території м.Запоріжжя

Розпорядження міського голови №47р від 18.03.2021. Дата оприлюднення 23.03.2021

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №559 «Про містобудівний кадастр», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 11.02.2014 №65 «Про затвердження Вимог до технічного і технологічного забезпечення виконавців топографогеодезичних і картографічних робіт», з метою впровадження системи постійно діючого пооб’єктного топографічного та геоінформаційного моніторингу території м.Запоріжжя, завдяки якому бази геопросторових даних актуалізуються синхронно змінам ситуації на місцевості,

1. Встановити, що наявні і знову створені міські інформаційні системи, пов'язані з використанням топографічної основи території міста Запоріжжя для вирішення містобудівних, інформаційно-довідкових, кадастрових, організаційно-управлінських завдань тощо, повинні функціонувати на базі єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

2. Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради:

2.1. розробити Порядок організації створення, оновлення, перевірки топографо-геодезичних зйомок, впорядкування геодезичних розбивок і контрольно-виконавчих зйомок інженерних мереж та споруд, а також створення єдиної цифрової топографічної основи в М 1:500 на території м.Запоріжжя (надалі – Порядок);

2.2. забезпечити затвердження Порядку з дотриманням Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

3. Рекомендувати замовникам при розробці проєктної документації на нове будівництво об’єктів, реконструкцію існуючих будівель і споруд, прокладанні інженерних мереж та комунікацій виконувати інженерні вишукування на відповідну частину території міста Запоріжжя та надавати їх в цифровому вигляді (у форматі dmf файлу  виконаного в місцевій системі координат та в СК 63) до департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради для оновлення єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

4. Зобов’язати виконавчі органи Запорізької міської ради, комунальні підприємства та установи надавати матеріали виконавчої зйомки результатів завершеного будівництва в цифровому вигляді (у форматі dmf файлу  виконаного в місцевій системі координат та в СК 63) для перевірки, реєстрації і подальшого використання в процесі формування та ведення єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

5. Рекомендувати організаціям, які виконують інженерні вишукування на території міста Запоріжжя, а також відповідним службам, що утримують на балансі і обслуговують існуючі інженерні мережі, передати до департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради матеріали інженерних вишукувань та матеріали виконавчої зйомки результатів завершеного будівництва в цифровому вигляді (у форматі dmf файлу  виконаного в місцевій системі координат та в СК 63) для перевірки, реєстрації і подальшого використання в процесі формування та ведення єдиної цифрової топографічної основи території міста Запоріжжя.

6. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради П'ятницького А.В.

 

Міський голова                                          В.В.Буряк