Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» тарифу на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, у м. Запоріжжя

від 09.04.2021. Дата оприлюднення 09.04.2021

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про теплопостачання», Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва  та  житлово-комунального господарства України від 12.09.2018

№ 239, враховуючи лист ТОВ «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» від 31.03.2021 № 17, виконавчий  комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Встановити товариству з обмеженою відповідальністю «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» (ідентифікаційний код 43648895) тариф на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи  місцевого  бюджету, у м. Запоріжжя  - 1519,45 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

2. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.09.2020 № 400/3 «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» тарифу на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, у м. Запоріжжя».

3. Управлінню внутрішньої політики, преси та інформації міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г.

 

Міський голова                                                                       В.В.Буряк


Пояснювальна записка

до проєкту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» тарифу на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, у м. Запоріжжя»

 

До виконавчого комітету Запорізької міської ради листом від 31.03.2021 № 17 звернулось ТОВ «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» щодо встановлення тарифу на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетної установи.

Підприємство здійснює виробництво теплової енергії на транспортабельній модульній котельні, що працює на місцевих видах твердого біопалива (пелетах, виготовлених з лушпиння соняшникового гранульованого або з деревини). Виробництво теплової енергії здійснюється для потреб бюджетної установи – Військового містечка № 9, яке знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Іванова, буд. 1Б.

Статтею 20 Закону України «Про теплопостачання» (далі – Закон) передбачено встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії для потреб населення та бюджетних установ, на рівні 90 % встановленого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб  відповідної  категорії  споживачів,  а у разі його відсутності  –  на рівні 90 % середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів (далі – Середньозважені тарифи).

Діючий тариф підприємству встановлено рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 28.09.2020 № 400/3 «Про встановлення товариству з обмеженою відповідальністю «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» тарифу на виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, у м. Запоріжжя» на рівні 1062,15 грн. за 1 Гкал (без ПДВ), на підставі Середньозважених тарифів по Запорізькій області, опублікованих на офіційному веб-сайті Держенергоефективності України станом на 25 вересня 2020 року.

Розрахунок проєктного тарифу на виробництво теплової енергії підприємством здійснено відповідно до оновлених Середньозважених тарифів,  станом  на 25 березня 2021 року.

Розрахований ТОВ «ТЕПЛОСЕРВІС-ЗТ» відповідно до частин четвертої-п’ятої статті 20 Закону проєктний тариф на  виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетних установ та організацій,  які  знаходяться  на  території  м. Запоріжжя,  становить  1519,45  грн.  за

1 Гкал без ПДВ, що на 43,1 % вище від діючого тарифу (1062,15 грн./Гкал без ПДВ),  встановленого рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.09.2020 № 400/3.

 

Директор департаменту економічного
розвитку Запорізької міської ради                                                            Н.В.Новак